Assertiviteitstraining

Heb je het gevoel dat je niet sterk in je schoenen staat, doordat je moeite hebt om voor jezelf op te komen? Vind je het ook spannend daardoor in het bijzijn van andere mensen, bijvoorbeeld op de werkvloer, bij je collega’s? Of ervaar je het in je vrienden of vriendinnengroep, doordat je moeite hebt in het aangeven van je eigen grenzen? Hier is een oplossing voor, om deze spanningen en belemmeringen tegen te gaan. Als dit namelijk te lang door ebt, kan je er op de lange termijn nog meer last van krijgen, met alle gevolgen van dien.

 

De oplossing

De oplossing ligt in een assertiviteitstraining, aangezien je met deze training(en) er voor zorgt om voor jezelf op te komen en daarmee ook je grenzen durft aan te geven, op een normale manier. Zonder dat anderen daar hinder van ondervinden. Er zijn tal van onderwerpen die in een assertiviteitstraining naar voren komen en jou helpen om het juiste te doen. Waardoor je sterker in je schoenen gaat staan en voor jezelf durft op te komen. Je vindt het daarnaast niet meer spannend om in het bijzijn van anderen te zijn en je kunt ook zeker je eigen grenzen aangeven.

Wat houdt een assertiviteitstraining verder in?

De assertiviteitstraining vindt plaats in het bijzijn van anderen, die grotendeels dezelfde belemmeringen ondervinden als jij. In groepsverband en individueel ga je aan de slag, je krijgt huiswerk mee, maar gaat ook in de praktijk aan de slag. Door middel van het voeren van gesprekken. Er zijn meerdere onderwerpen die in de assertiviteitstraining naar voren komen, maar eigenlijk zijn onderstaande punten altijd wel van toepassing bij deze training:

– Voorstellen en een gesprek kunnen beginnen;

– Gesprek gaande kunnen houden;

– Complimenten geven en kunnen ontvangen;

– Verzoeken doen aan een ander;

– Nee durven en kunnen zeggen;

– Om kunnen gaan met kritiek.

Bovenstaande punten kunnen ook in andere trainingen naar voren komen, zoals de trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

https://interactietrainingen.nl/trainingen/assertiviteit/