Ham roken met vloeibare rook geeft een unieke smaak

Met vloeibare rook, rookt u op innovatieve wijze vlees en vis. Dezelfde unieke smaak zal aanhouden, maar is beter voor zowel mens als milieu. De traditionele manier van roken boven een houtvuur is namelijk een beetje achterhaald en om eerlijk te zijn ook niet heel gezond. Rook, as en teer kunnen het vlees binnendringen en dat is natuurlijk erg slecht voor de gezondheid. Door vloeibare rook te gebruiken kunt u echter dezelfde smaakervaring beleven, zonder dat u de kans loopt dat schadelijke stoffen in uw voedsel terecht komen. Ook de klassieke kleur die gerookt vlees oplevert, blijft door het kopen van een liquid smoke gewoon behouden.

Geen schadelijke stoffen in vloeibare rook

Het traditioneel roken van vlees en vis boven een houtvuur is niet meer van deze tijd. Vindt u wel? Het is niet al te gezond voor zowel mens al milieu, en stoffen die u liever niet binnenkrijgt zoals teer en as, kunnen in het eten terecht komen. Probeer daarom eens de vloeibare rook van Red Arrow. Dit is een vloeistof die in een rookkast kan worden verneveld en in de resulterende rookwolk kunt u vlees net zo goed roken als op de traditionele manier, maar dan zonder de schadelijke effecten. Bij Smoky Light B.V. kunt u de liquid smoke kopen en uitproberen. U zult merken dat de smaak van vlees dat op deze manier wordt gerookt van de dezelfde kwaliteit is als van producten waarbij dat op de traditionele manier is gedaan.

Met vloeibare rook kunt u uw vlees gewoon blijven roken, maar dan gezonder

Vindt u vlees en vis roken ook zo speciaal? Dan is de liquid smoke wellicht iets voor u. Bovendien kunt u vloeibare rook combineren met een nieuwe rookkast. De kleur van het vlees is prachtig en omdat er verder niet in het vlees geprikt hoeft te worden, blijven alle sappen behouden wat een heerlijke smaak tot gevolg heeft. Vlees roken is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het roken van vlees middels een houtvuur kan namelijk behoorlijk slecht voor de gezondheid zijn. Dat komt doordat het vlees rechtstreeks wordt blootgesteld aan de rook van het houtvuur en in die rook bevinden zich allerlei schadelijke stoffen zoals teer. Met vloeibare rook en een rookkast heeft u dit probleem niet meer en kunt u uw vlees prima roken. Door de liquid smoke te kopen, wordt de smaak, geur en kleur behouden, maar zonder schadelijke stoffen.