Toe aan een nieuwe schutting in uw tuin? Gebruik hiervoor Douglas hout!

Als u toe bent aan een nieuwe schutting in uw tuin, is het een aanrader om hiervoor Douglas hout te gebruiken. Ook voor klus- en bouwbedrijven is dit houtsoort aan te raden. Dit houtsoort heeft namelijk de eigenschap dat het erg stevig is en erg geschikt is voor buiten. Bij een schutting zijn deze eigenschappen natuurlijk erg handig. Als u het hout niet behandelt, blijft het zo’n tien tot vijftien jaar goed. De houtsoort heeft bovendien een mooie roodbruine kleur waardoor er een warme sfeer vanuit gaat. Door Douglas planken te gebruiken voor uw schutting, krijgt u dus ook nog eens een hele mooie schutting. In uw eigen tuin is het uiteraard fijn om een mooi uitzicht te hebben. Een mooie houten schutting draagt hier zeker aan bij.

Douglas hout voor verschillende doeleinden

Naast dat u van Douglas planken een mooie schutting voor in uw tuin kunt maken, kunt u met de houtsoort ook andere kanten op. Douglas hout is namelijk ook ideaal voor andere doeleinden buitenshuis. Wat dacht u bijvoorbeeld van een schuur of een tuindeur? Of van meubelstukken voor in de tuin, zoals een tuinstoel of tuintafel? U kunt van de Douglas planken zeer goed meubelstukken maken. Het valt wel aan te raden om, als u klaar bent met het maken van een meubelstuk, de planken goed te beitsen. Dan blijft het meubelstuk namelijk lang mooi en in goede staat.

Planken en hout in allerlei vormen en maten

Als u opzoek bent naar Douglas hout dan kunt u terecht bij Tuinhout Compleet. Hier kunt u verschillende soorten hout verkrijgen in allerlei afmetingen en diktes. Ook kunt u, als u een specifieke maat wenst, hout speciaal naar wens laten zagen of schaven. Zo kunt u er kiezen voor dikkere Douglas planken als u bijvoorbeeld een veranda wilt maken of als u uw gevel met hout wilt bekleden.