Manabo webdesign
Image default
Aanbiedingen

Welk kunstgras past bij u? 4 aandachtspunten!

Kunstgras is er in de meest uiteenlopende soorten en het is belangrijk dat u kiest voor de variant die het best bij u past. Maar hoe maakt u de juiste keuze uit al die soorten? Wanneer u een kijkje neemt in het gemiddelde assortiment, zoals dat van Kunstgrasgigant, dan ziet u dat de keuze enorm is. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze als u kunstgras wilt kopen.

De juiste soort kunstgras kiezen om te kopen

Het is niet eenvoudig om een goede keuze te maken uit al die verschillende soorten. U kunt zich natuurlijk altijd laten adviseren op basis van uw wensen en eisen. Wij geven u daarnaast 4 praktische aandachtspunten bij het maken van een keuze.

1. Een dichtheid die bij u past

Uw kunstgazon heeft de juiste dichtheid nodig. In de regel geldt dat het kunstgazon er realistischer uitziet naar mate de dichtheid groter is. Gaat u het kunstgras leggen op zand of aarde? Dan kunt u, indien gewenst, een iets lagere dichtheid kiezen. Een hoge dichtheid is extra belangrijk wanneer u het kunstgazon op een houten of stenen ondergrond wilt leggen.

2. Een fijne hoogte

Het is goed om te letten op de poolhoogte van het kunstgazon. Een te beperkte poolhoogte zorgt voor een onrealistisch effect. Kunstgrassoorten met een minimale poolhoogte worden vaak gebruikt als vloerbekleding voor beursstands, bijvoorbeeld. Voor in de tuin is het niet mooi. Een te grote poolhoogte kan ervoor zorgen dat de grassprietjes plat gaan liggen. Een hoogte tussen de 2,5 en 3,5 centimeter is vaak prima.

3. Bekijk eerst de staaltjes

Iedere professionele aanbieder van kunstgras kan u staaltjes aanbieden voordat u kunstgras gaat kopen. Zo kunt u bij Kunstgrasgigant een gratis stalenpakket aanvragen. Het is belangrijk om dit te doen, vooral omdat u de varianten dan zelf kunt zien en kunt voelen. Van een foto is het lastig kiezen, zeker omdat we werkelijke kleur toch vaak nét even anders ligt.

4. Aandacht voor de plaatsing

U kunt een kunstgazon aanleggen, of aan laten leggen, in diverse kleuren groen. Het is bij het maken van een keuze belangrijk om aandacht te besteden aan de precieze kleur. Let hierbij vooral ook op de plaatsing. Ligt het kunstgras de hele dag in de zon? Kies dan liever voor een wat donkerdere tint, zodat u voorkomt dat het kunstgazon te fel oogt en hierdoor onrealistisch overkomt. Ligt het kunstgazon juist in de schaduw? Dan is het goed om kunstgras in een wat lichtere groentint te kopen.

https://www.kunstgrasgigant.nl/contact/vestiging-noordwijkerhout/