Manabo webdesign
Image default
Tweewielers

Een bedrijfsfiets: de gezondere keuze

Een bedrijfsfiets wordt steeds meer een gemeengoed in ons land. Dat mag ook wel: Nederland is het fietsenland bij uitstek. Veel mensen wonen dicht in de buurt van hun werkgever. Waarom zouden zij hun dagelijkse woon-werkverkeer dan niet per fiets afleggen? Meer en meer werkgevers stimuleren dit. Dat is een goede zaak, want het rijden op een fiets van de zaak is een gezondere keuze. Zeker wanneer werknemers zittend werk doen, zorgt deze fiets ervoor dat zij dagelijks toch nog voldoende beweging krijgen.

Voldoende beweging met een bedrijfsfiets

Het beschikbaar stellen van een bedrijfsfiets aan werknemers, is de beste manier om te zorgen voor voldoende beweging. Een gebrek aan beweging wordt een steeds groter probleem onder werkenden. Men stapt vaak in de auto of in de trein om van A naar B  te komen. Bij grote afstanden is dit onoverkomelijk, maar hoe zit dat met werknemers die binnen hun eigen woonplaats hun woon-werkverkeer afleggen? In veel gevallen zou er daar gekozen kunnen worden voor de fiets. Met een bedrijfsfiets kunnen werkgevers hun mensen overtuigen om voor de gezondere optie te gaan. Hoe? Door een goede fiets beschikbaar te stellen. Het rijden op een goede fiets kan mensen over de streep trekken. Lang niet iedereen stelt zelf voor om een fiets aan te schaffen, dus een werkgever die een goede fiets aanbiedt, kan mensen net over de streep trekken. Wie fietst naar het werk, legt dagelijks al snel enkele tot misschien wel tientallen kilometers af en werkt op die manier automatisch aan zijn of haar gezondheid.

Een aantrekkelijk idee

Klinkt het aanbieden van een bedrijfsfiets als een aantrekkelijk idee? Er zijn zeer veel plekken waar werkgevers of bedrijven terechtkunnen, maar de beste optie is waarschijnlijk om de fietsen te bestellen bij een gespecialiseerde groothandel, zoals Cycletech. Bij dit soort B2B-leveranciers kunnen indien gewenst ook grote aantallen worden afgenomen.

https://www.cycletech.nl/