Manabo webdesign
Image default
Dienstverlening

De gevolgen waar u mee te maken krijgt wanneer uw rijbewijs ingevorderd is

Bij een verkeersovertreding kan uw rijbewijs worden ingevorderd. Dit kan erg vervelende gevolgen hebben wanneer u bijvoorbeeld voor uw werk veel moet rijden. In zo’n geval komt u voor grote problemen te staan. Het is natuurlijk belangrijk dat u dan zo snel mogelijk uw rijbewijs terug krijgt. Afhankelijk van hoeveel te hard u gereden heeft en wat de bevindingen zijn van de officier van justitie, kan u uw rijbewijs tot wel zes maanden kwijt raken. Bent u met drank op achter het stuur betrapt? Dan zijn de gevolgen nog groter en kan u uw rijbewijs wel tot een jaar kwijt raken. VTH Advocatuur helpt u graag met het zo snel mogelijk terug krijgen van uw rijbewijs. Zo kunt u snel weer de weg op en uw werk door laten gaan.

Schakel de hulp in van een advocaat die gespecialiseerd is in verkeersstrafrecht

Wanneer u een verkeersovertreding heeft begaan, zijn de gevolgen soms groot. U zal misschien daardoor ook denken dat het niet mogelijk is om uw rijbewijs eerder terug te krijgen. Het staat namelijk in de wet dat u uw rijbewijs voor een bepaalde tijd kwijt bent. ATH Advocatuur helpt u graag met het eerder terug krijgen van uw rijbewijs. Is uw rijbewijs ingevorderd maar heeft u nog niet eerder een overtreding begaan? De kans is aanwezig dat u uw rijbewijs eerder terug kunt krijgen. Deze specialist dient voor u een klaagschrift in bij de rechtbank. Dit klaagschrift moet binnen 14 dagen behandeld worden. Wanneer de rechter beslist dat u uw rijbewijs weer terugkrijgt, gebeurt dit meestal al binnen twee weken.

Wanneer kunt u het beste een klaagschrift indienen?

Een klaagschrift indienen heeft niet altijd zin. De specialisten van VTH Advocatuur adviseren geen klaagschrift in te dienen wanneer u bijvoorbeeld al meerder malen bent aangehouden voor rijden onder invloed. Wanneer u meer heeft gedronken dan is toegestaan is de kans groot dat uw rijbewijs wordt ingevorderd. De rechter zal in dit geval niet mee werken aan het eerder terug geven van uw rijbewijs. Bent u benieuwd of het nut heeft om een klaagschrift in te dienen? Neem contact op met de specialisten van VTH Advocatuur en ontdek de mogelijkheden.

https://www.advocaat-verkeersstrafrecht.nl/