Manabo webdesign
Image default
Dienstverlening

De makelaar in Delft helpt u bij de verkoop van uw huis

Een huis verkopen is iets dat u beter aan een makelaar kunt overlaten. Het is wel mogelijk om de verkoop zelf te doen, maar dan moet u wel van goeden huize komen. De makelaar in Delft kan een geïnteresseerde van alles over het huis vertellen omdat hij zich hierin heeft verdiept. Het gaat dan niet alleen om het huis maar ook om de buurt, de bouw van de woning en technische informatie over de staat ervan. Kopers willen deze informatie om op die manier een weloverwogen bod te kunnen doen. Als er bijvoorbeeld achteraf gebreken naar boven komen dan bent u hiervoor als verkoper soms aansprakelijk. Dit voorkomt u door een ervaren makelaar in de arm te nemen.

Hoeveel gaat mijn huis opbrengen?

Als u uw woning gaat verkopen dan bent u natuurlijk benieuwd naar de opbrengst. Als u een andere woning wilt kopen hangt het er vanaf wat uw huidige huis opbrengt of de aankoop wel of niet kan doorgaan. Daarom kan de makelaar in Delft uw woning eerst taxeren. De WOZ-waarde die de gemeente bepaalt voor de OZB is al een indicatie, maar de verkoopprijs kan soms afwijken. V&W Makelaars in Delft kan een waardebepaling doen zodat u een indicatie krijgt. Van een officiële taxatie ontvangt u altijd een rapport met bevindingen en onderbouwing van de waardebepaling.

Krijg de beste prijs voor uw huis

U kunt uw huis verkopen met een vaste verkoopprijs. Ook kunt u de verkoop doen met het principe ‘bieden vanaf’. Bij deze laatste optie voorkomt u dat u moet reageren op biedingen die u sowieso te laag vindt. Als een aspirant-koper een prijs biedt die u aanspreekt dan is daarmee de voorlopige verkoop beklonken. Soms wordt bij het ondertekenen van het voorlopig koopcontract nog een voorbehoud van financiering gemaakt. De koper heeft wettelijk altijd een bedenktijd van 3 dagen, zonder dat hij een boete verschuldigd is. De makelaar in Delft kan u hierover informeren.