Manabo webdesign
Image default
Dienstverlening

De overlijdensrisicoverzekering – Alles wat je moet weten

Overlijdensrisicoverzekering is een manier om je dierbaren te beschermen als je plotseling zou sterven. Overlijdensrisicoverzekering betaalt een bepaald bedrag uit aan een genoemde begunstigde bij uw overlijden. Het biedt geld om te helpen betalen voor medische kosten, begrafeniskosten en toekomstige kosten van levensonderhoud voor uw nabestaanden. Vaak verwarren mensen deze verzekering met de uitvaartverzekering.

Hoe werkt de overlijdensrisicoverzekering?

Wanneer u een overlijdensrisicoverzekering koopt, bepaalt u het bedrag van uw overlijdensrisicoverzekering en het type polis dat u koopt. Houd er rekening mee dat er veel verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen beschikbaar zijn.

Bij de aanschaf van overlijdensrisicoverzekeringen zijn er veel dingen die u moet overwegen: het type beleid dat u koopt, het bedrag waarvoor het beleid is en, misschien nog belangrijker, hoeveel overlijdensrisicoverzekeringen u daadwerkelijk nodig heeft.

Wat is een geschikt moment om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten?

Je hebt misschien geen overlijdensrisicoverzekering nodig als je alleenstaand bent en geen personen ten laste hebt. U kunt in aanmerking komen voor een klein beleid via uw werkgever dat de basisbegrafeniskosten dekt, wat voldoende zou moeten zijn.

Als je eenmaal getrouwd bent of kinderen hebt, zou je moeten overwegen om een ​​overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Een overlijdensrisicoverzekering helpt uw ​​financiële nabestaanden te beschermen en zorgt ervoor dat ze financieel worden opgevangen als u overlijdt.

Een andere situatie die een overlijdensrisicoverzekering kan rechtvaardigen, is als u de voogdij overneemt van uw broers, zussen of andere personen ten laste. Het zou dan logisch zijn om een ​​overlijdensrisicoverzekering af te sluiten om hen financieel te ondersteunen als u iets zou overkomen.

Kies het juiste verzekerde bedrag

De hoeveelheid overlijdensrisicoverzekeringen die u nodig hebt, is sterk afhankelijk van uw leven en uw financiële situatie. Als u ongehuwd en kinderloos bent, moet het door uw werkgever aangeboden bedrag betrekking hebben op uw begrafeniskosten voor uw gezin. Als u getrouwd bent of kinderen hebt, moet u de hoeveelheid overlijdensrisicoverzekeringen die u koopt verhogen.

Een goede vuistregel is om genoeg overlijdensrisicoverzekeringen aan te schaffen, zodat uw gezin kan leven van de rente van de uitbetaling. U moet de jaarlijkse kosten van levensonderhoud van uw gezin bepalen en vervolgens achterwaarts werken om erachter te komen hoeveel overlijdensrisicoverzekeringen u moet kopen.

U wilt misschien ook genoeg toevoegen om eventuele schulden en uw hypotheek af te betalen en om de opvoeding van uw kinderen te financieren.

Houd er rekening mee dat naarmate uw levenssituatie verandert, uw overlijdensrisicoverzekering behoeften ook zullen veranderen. U kunt beleid voor termijnen gebruiken om de aanpassingen die u nodig hebt aan te brengen in de hoeveelheid verzekering die u bij u hebt. Dit kan deel uitmaken van uw lange termijn planning voor de gezinsfinanciering .

Welke soort overlijdensrisicoverzekering moet ik kiezen?

Nadat u het benodigde bedrag hebt bepaald, is het belangrijk om het beste type overlijdensrisicoverzekering voor uw situatie te kiezen. Er zijn twee basistypen overlijdensrisicoverzekeringen: overlijdens- en gehele overlijdensrisicoverzekeringen. Ze bieden verschillende voordelen.

Een overlijdensrisicoverzekering is een polis die u gedurende een bepaald aantal jaren koopt. De tarieven zijn aanzienlijk lager dan de volledige overlijdensrisicoverzekering. U kunt een overlijdensrisicoverzekeringen aangaan voor verschillende tijd gedurende een bepaalde periode. Gemeenschappelijke tijdsperioden zijn onder meer beleidsregels van vijf, tien of twintig jaar.

Als u kiest voor een lang leven, moet u zichzelf verzekeren tegen het einde van het beleid of van plan zijn om een ​​nieuw beleid te nemen. Vergeet niet dat u een overlijdensrisicoverzekering moet krijgen die uw gezin kan ondersteunen en hen in staat stelt hun levensstandaard te handhaven als u iets overkomt.

Een overlijdensrisicoverzekering is over het algemeen de meest betaalbare optie en het is misschien de beste optie voor uw gezin.

 

https://vergelijk-gratis.nl/verzekeringen/