Manabo webdesign
Image default
Dienstverlening

Geef zieke mensen een steuntje in de rug door haar te doneren

Er zijn veel vrouwen met kanker en mensen die een haarziekte hebben. Door je haar te doneren aan deze vrouwen, mannen en kinderen, geef jij hen een steuntje in de rug en kunnen zij zichzelf weer zijn. De Haarstichting is een initiatief voor mensen met haarproblemen. Zij helpen financieel minderbedeelde mensen met kanker of haarziekten die geen pruik kunnen betalen. Maar wanneer kun je nu haar doneren? En waar stuur je het naar op? Dat lees je in dit artikel.

Aan deze eisen moet je haar voldoen bij haardonatie

Je kunt niet met iedere haarlengte haar doneren. De belangrijkste eis van haardonatie is dat je haar minimaal 30 centimeter lang is. Deze lengte is namelijk nodig om het haar in te vlechten en het vervolgens in een mooi model te kunnen knippen. Hoe langer je haar is, hoe beter. Verder maakt het niet uit of je nu blond, grijs, rood of bruin haar wilt doneren. Zelfs haar met highlights is van harte welkom. De kapper zal jouw haar invlechten en stevig aan de boven- en onderkant vastbinden. Los haar raakt namelijk snel in de klit en kan vervolgens niet verwerkt worden. Je kunt je haar in een vlecht doneren en opsturen naar:

De Haarstichting
Thomas Mannsingel 86
2553 DA Den Haag

Waar kun je terecht voor haardonatie?

Je haar zelf afknippen is erg lastig. Het is daarom slim om naar de kapper te gaan. Je kunt in Nederland bij ruim 350 kapsalons terecht voor het doneren van haar. Op de website van De Haarstichting zie je in één oogopslag welke kapsalons per provincie meedoen. Vertel de kapper van tevoren dat je jouw haar wilt doneren en de kapper weet hoe jouw kapsel geknipt moet worden. Bovendien kan het ook nog zo zijn dat je korting krijgt bij je knipbeurt. Wanneer ga jij naar de kapper om je haar te doneren?