Manabo webdesign
Image default
Management

Het management assessment geeft je duidelijkheid

Is er een functie beschikbaar in het management? En ben jij er op gebrand om daar een plekje te bemachtigen of ben je een leidinggevende en ben je op zoek naar iemand die deze functie in gaat nemen? Dan is het wel handig als er een goed en duidelijk gesprek plaatsvindt, waarin wordt gekeken naar de aandachtspunten van beide partijen en natuurlijk of iedereen dezelfde waarden en doelen heeft waardoor er een perfecte match kan worden gevonden tussen een werkgever en een werknemer van een bedrijf waar een nieuw persoon nodig is voor een bepaalde management titel. 

Gesprek

Zo’n gesprek wordt ook wel een duidelijk management assessment genoemd, waarbij niet alleen maar vragen worden gesteld waar je een ander beter mee leert kennen op oppervlakkig gebied, maar ook in de werksfeer en om te kijken wat de capaciteiten van die persoon zijn, waar de ambities en de competenties liggen en waar eventueel nog wat aan gesleuteld dient te worden en of dat de investering waard is. 

Manager

Het management assessment is dus een gesprek waar je veel informatie over je eventueel toekomstige nieuwe manager kunt behalen. Door middel van het voeren van een management assessment met eerst de eigen werknemers die nu nog niet zo’n rol hebben, kun je kijken of je iemand uit de externe omgeving vandaan moet toveren of dat er misschien wel binnen je bedrijf mensen zitten die potentie hebben om een manager te zijn. Dat wist je alleen nog niet omdat je hier nog nooit dieper naar had gekeken. Nu je aan de hand van het management assessment weet wat iedereen zijn of haar capaciteiten zijn, is het makkelijker om te kijken naar een goede invulling van deze rol binnen het bedrijf. Voer een management assessment voor een beter beeld van de persoon aan de andere kant van de tafel.