Manabo webdesign
Image default
Winkelen

Informatie over toetsenborden

Heeft u een toetsenbord nodig voor thuis of voor het werk? Dit artikel geeft u informatie over toetsenborden en wat u moet weten als u er een gaat kopen. Een toetsenbord is een van de meest voorkomende apparaten op een computer. Als u een computer gebruikt, dan gebruikt u het toetsenbord om de opdrachten in te typen. Een toetsenbord is ook een invoerapparaat dat wordt gebruikt om informatie te verzenden. Het is het meest gebruikte apparaat van een computer waarmee informatie wordt verzonden, ontvangen en gecontroleerd.

Functies van toetsenborden

Toetsenborden hebben verschillende functies. De meest voorkomende functies zijn:

 • Typen van tekst
 • Gegevens ingeven
 • Scrollen door documenten, webpagina’s en e-mails
 • Computercontroleren
 • Selecteren van items/menu’s

Elk toetsenbord heeft toetsen voor verschillende functies. Er zijn verschillende soorten toetsen, zoals lettertoetsen, cijfertoetsen, functietoetsen, toetsblokken en bewegende onderdelen. Al deze toetsen hebben verschillende functies. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende toetsen.

Lettertoetsen

Lettertoetsen zijn de kleine toetsen die op een toetsenbord verschijnen. Ze worden gebruikt om letters en karakters te typen. Er zijn verschillende soorten lettertoetsen, zoals letters, cijfers, leestekens, cijfers en andere symbolen. Er zijn ook speciale toetsen voor het ingeven van speciale tekens.

Cijfertoetsen

Cijfertoetsen worden gebruikt voor het numeriek invoeren van gegevens. Het bestaat uit een groep knoppen boven het alfanumerieke deel van het toetsenbord en wordt meestal ‘het cijferblok’ genoemd. De cijfers op het toetsenbord worden gebruikt om nummering, wiskundige operaties en andere bewerkingen uit te voeren.

Functietoetsen

Functietoetsen worden gebruikt om bepaalde taken of functies te activeren of uit te voeren. De functietoetsen op een toetsenbord zijn meestal gemarkeerd als F1, F2, enzovoort. Deze toetsen gebruiken verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest voorkomende functietoetsen zijn:

 • F1: Help
 • F2: Krijg informatie
 • F3: Open instellingen
 • F4: Vergrendelen
 • F5: Vernieuwen/herladen
 • F6: Uitschakelen
 • F7: Uitschakelen
 • F8: Uitschakelen

Toetsblokken

Toetsblokken zijn het uitschakelen en inschakelen van toetsen op het toetsenbord. Toetsblokken worden gebruikt om het toetsenbord beter te bedienen en om toetsen in te schakelen en uit te schakelen, zoals het invoeren van woorden of het maken van diagrammen. Als u een toetsblok wilt gebruiken, moet u eerst de juiste toetsblokken kiezen en dan de juiste functies inschakelen. Er zijn verschillende soorten toetsblokken, zoals teclas, gedeelde toetsblokken, lange korte toetsen en bewegende onderdelen.

Bewegende onderdelen

Bewegende onderdelen zijn kleine, beweegbare onderdelen die aan een toetsenbord zijn bevestigd. Deze onderdelen worden meestal gebruikt om het toetsenbord te bedienen, zoals het schakelen van toetsen of het gebruik van speciale functies. Ze kunnen ook worden gebruikt om kleine bewerkingen of functies te bedienen. De meest voorkomende beweegbare onderdelen zijn de schuifregelaar, de schakelaar, de draaiknop en de knop.

Kabel en draadloos

Er zijn twee soorten toetsenborden, namelijk kabel en draadloos. Een draadloos toetsenbord is een toetsenbord dat geen kabel heeft. Het wordt geleverd met een kleine USB-ontvanger en u hoeft geen kabel te gebruiken om het toetsenbord aan uw computer te koppelen. Een kabelgebonden toetsenbord is een toetsenbord dat direct aan uw computer is aangesloten via een kabel. Kabelgebonden toetsenborden hebben een betere aansluiting dan draadloze toetsenborden.

Conclusie

Er is veel informatie beschikbaar over toetsenborden. In dit artikel hebben we u informatie gegeven over de verschillende functies en typen van toetsenborden. Voordat u een toetsenbord koopt, is het belangrijk te weten wat u nodig hebt en wat de verschillende typen en functies zijn. Als u meer informatie nodig heeft over toetsenborden, kunt u hier meer informatie over toetsenborden vinden.

.