Manabo webdesign
Image default
Winkelen

Keramisch parket, iets voor jou?

Houten vloeren zijn enorm gewild. De mooie warme uitstraling past bij bijna ieder interieur. Alleen het intensieve onderhoud en de kans op schade zorgen dat hout een ingewikkelde keus is. Gelukkig bestaat het keramisch parket. Een tegelsoort die enorm groeit in populariteit de afgelopen jaren. Keramisch hout biedt dezelfde esthetische charme als echt hout, maar met extra voordelen zoals waterbestendigheid, slijtvastheid en eenvoudig onderhoud. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat keramisch parket een populaire keuze is voor zowel privéwoningen als commerciële ruimtes. Wil jij keramisch parket bestellen, dan lees je in dit artikel of het iets voor jou is.

Een aantal voordelen van keramisch parket

Keramisch parket biedt het beste van twee werelden voor liefhebbers van een warme, houten uitstraling in combinatie met de voordelen van tegels. Keramisch parket is beschikbaar in allerlei hout opties die bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout. De tegels zijn in tegenstelling tot echt hout krasvrij, zelfs wanneer meubels worden verschoven. Nog een niet onbelangrijk voordeel is dat het parket gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Dit maakt keramisch parket een logische keuze voor meerdere ruimtes in huis. 

Geschikt voor alle ruimtes

Een houten vloer zou je niet snel leggen in een badkamer of keuken. Maar een keramisch parket is geschikt voor allerlei ruimtes, van woonkamers en slaapkamers tot badkamers en zelfs terrassen. Vanwege de sterke eigenschappen is keramiek ideaal voor veelgebruikte ruimtes zoals de woonkamer of hal. Deze tegels zijn vochtbestendig, vlekbestendig en makkelijk schoon te houden, waardoor ze perfect zijn voor keukens waar veel tijd wordt doorgebracht. Erg handig zijn de antislip varianten, waardoor keramische parket tegels ook geschikt zijn voor badkamers.

Allerlei soorten patronen 

Net als bij houten parket kun je keramisch parket in diverse patronen leggen, zoals visgraat of halfsteens. Om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling na te bootsen is het aan te raden om het parket in een wildverband patroon te leggen. Dit wil zeggen dat de tegels zo onregelmatig mogelijk worden geplaatst. Door na elke rij de overgebleven stukken aan de andere kant van de kamer te gebruiken, minimaliseer je snijverlies. Dit legpatroon bootst niet alleen de uitstraling van een houten vloer na, maar zorgt ook voor een optimaal gebruik van de tegels.