Manabo webdesign
Image default
Woning en Tuin

Keukens zijn om in te wonen

Keukens zijn meer dan wat ook bedoeld om in te leven. Ze zijn een bijenkorf van activiteit en zitten vol energie.

Tegenwoordig heeft de keuken een heel ander belang gekregen. Niet alleen bevat ze alles wat nodig is om maaltijden te bereiden, ze is ook een knooppunt van opberg- en zitplaatsen. Het is ook het centrum van communicatie. De keuken is de belangrijkste ruimte in huis omdat ze het huishouden een focus en een richting geeft. Vind hier meer keuken inspiratie.

Het hart van het huis: De nieuwe woonkamer?
Dit punt is het waard benadrukt te worden. De keuken is het middelpunt van het huis, maar het is nu ook het kloppende hart ervan. Het leven wordt geleefd in de keuken en geen enkele ruimte in huis weerspiegelt het moderne leven tegenwoordig meer dan de keuken. Moderne huizen worden ontworpen met keukens als multifunctionele leefruimten. Er wordt veel meer nagedacht over de inrichting en de functionaliteit van de keukenruimte. Inspelen op de natuurlijke stroom van mensen die de ruimte in en uit gaan is een belangrijk ontwerpkenmerk geworden.

Een keuken is nu veel meer dan een keuken
Nu zitmeubilair een kenmerk van veel keukens is geworden, is de positie ervan als de belangrijkste ruimte in huis verzekerd. In de grootste ruimten is het keukengedeelte zelf (of de aangewezen kookruimte) doordacht gepland en ontworpen. Het wordt geaccentueerd door het eetgedeelte van de keuken, met bijvoorbeeld een eikenhouten eettafel. In de grootste ruimten is dit voldoende om het hele gezin bijeen te laten komen tijdens het koken, eten, werken, of gewoon ontspannen en chillen. Misschien meer dan in welke andere ruimte in huis ook, zijn we in de keuken geneigd om het ongedwongen, moderne leven meer te omarmen dan waar ook in huis.

Op zoek naar een keuken op maat? Kijk bij Keukens Zwaag.