Manabo webdesign
Image default
Dienstverlening

Kinderpsychologie Vs Psychotische Ouders

Kinderen zullen altijd kinderen zijn, daarmee bedoel ik speels, schattig en koppig en alle andere kwaliteiten die normale kinderen moeten hebben. Het is aan de ouders om hun te vormen in de “wat” die ze later worden. Maar maakt dat het meeste uit; ik bedoel het vormen van onze kinderen in iets dat we willen dat ze zijn en niet wat ze echt graag zelf wilde zijn voor hunzelf, omwille van hun eigen toekomst?

Ik herinner me dat de vrouw van een vriend van mij, mij vertelde dat ze haar eerste kind Engels als taal wilde aanleren. De jongen is tweeëneenhalf jaar oud en ik geloof dat het de juiste leeftijd is om te leren door op te nemen in plaats van echt aan te leren. Hij schijnt een slimme jongen te zijn wanneer we naar de achtergrond van zijn ouders kijken, een lerares in de wis- en natuurkunde als moeder en een expert lector in boekhouding als zijn geliefde vader. Dit kind heeft mazzel, zei ik tegen mezelf. Echter is “mazzel” het juiste word? Ik weet het persoonlijk niet omdat ik niet geboren ben met zulke ouders, ik bedoel ouders die als professioneel werken als leraar, arts of lector. Mijn vader was slechts een kok en mijn moeder is een huismoeder met elf kinderen, incluis mezelf als haar jongste kind.

Ik weet wel dat wanneer je ouders succesvol zijn, dat het onmogelijk is voor ze om te verwachten dat je in de toekomst in de problemen raakt, of je leven verknoeit, dat je alleen woont met geen baan en geen geld in je bankrekening (vooral wanneer je vader een expert lector is in boekhouding). De verwachting is hoog, maar is het waard om met de psychologie van het kind te knoeien? De toekomst van het kind staat op spel en dit keer nemen de ouders de leiding door de geest van het kind te controleren – het enige wat het kind zelf kan controleren.

Ik geloof dat ouders eerst spiritueel en emotioneel klaar moeten zijn om een ouder te worden, omdat dit geen deeltijd baan is. Verwacht het onverwachte is hier goed van toepassing. We worden heel ons leven eraan herinnerd dat niemand perfect is, dus doe dat ook alsjeblieft met de kinderen. Hou onze eigen plannen met de kinderen eerst achter de hand en geniet van privilege van het ouder-zijn. Duw niet te veel door, omdat het ons meer kan kosten dan dat we eerst dachten.

Psychologen dienstverlening Apeldoorn

https://www.depsycholoog.nl/apeldoorn/