Manabo webdesign
Image default
Marketing

Waar moet je weten voordat je een website gaat bouwen?

Ben je ondernemer en sta je op het punt om een eigen website online te zetten? Dan is niets leuker om zelf te proberen om je droomwebsite te bouwen. De online wereld biedt je tegenwoordig ontelbaar veel kansen om betalende klanten voor je onderneming te vinden. Een goede website dient daarom aan een aantal eisen te voldoen wil je boven je concurrentie uit kunnen stijgen. Dit begint al bij de basis van je website en de stappen die je maakt voordat je de website ook echt bouwt. In deze blog lees je handige tips en leer je meer over wat voor soort content bij een website past.

Handige tips voordat jij je eigen website gaat bouwen

Heb je al een pakkende naam voor je website bedacht? Of wil je dat de website je merknaam draagt? Dan is het belangrijk om van tevoren een domeinnaam check te doen. Hierdoor kom je er achter of de naam die jij in gedachten hebt nog beschikbaar is. Iedere websitenaam is uniek, dus er kunnen geen dubbele namen bestaan. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede strategie bedenkt, zodat je duidelijk voor ogen hebt wat jij met je website wilt bereiken. Wil je (potentiële) klanten vooral informeren over je bedrijf, of wil je ze overtuigen om je product of dienst aan te schaffen? Beide doelen hebben namelijk verschillende strategieën nodig.

Verder is het belangrijk dat je voor ogen hebt waar jij de (potentiële) klanten bij kunt ondersteunen. Het maken van een profielschets van je klanten leert je om jouw product of dienst vanuit de ogen van je klanten te bekijken. Welk probleem hebben zij, wat willen zij van je weten en waar zijn ze naar op zoek? Als je dat weet, kun je de website op een bepaalde manier inrichten, waardoor de klant uiteindelijk overstag gaat en je product of dienst daadwerkelijk aanschaft.

Wat voor content wil jij op je website plaatsen?

Een WordPress-website maken, helpt je als beginnende websitebouwer door het hele proces heen. Je kunt uit verschillende thema’s kiezen en hiermee het lettertype aanpassen, het logo van je onderneming plaatsen en je huisstijlkleuren doorvoeren. Zorg ervoor dat er geen hele lappen tekst op je website staan. Gebruik vooral veel foto’s of videomateriaal om bezoekers uit te leggen wat je verkoopt. Een klein tekstje over wie je bent en waar je onderneming voor staat, doet het altijd goed.