Manabo webdesign
Image default
Dienstverlening

Zelf je keuken wrappen met deze handige stappen

Wil jij je keuken een nieuwe look geven, maar geen zin om met verf en kwasten in de weer te gaan? Dan is het wrappen van je keuken misschien wel iets voor jou. Door een laag speciale folie aan te brengen op je keukenkastjes, krijgt deze gelijk een hele andere look and feel! Je keuken wrappen is een relatief goedkope oplossing voor wie een echte stijlverandering in zijn keuken wil. Er zijn veel verschillende soorten wraps beschikbaar. Met een wrap is het zo geregeld. Je kunt ervoor kiezen een professional in te huren, maar je kunt ook zelf aan de slag.

Demonteren, voorbereiden en rustig plakken

Mocht je voor dat laatste gaan, dan hierbij een klein stappenplan: je begint met het losschroeven van de laatjes en kastdeurtjes. Demonteer de handgrepen. Om de folie goed aan te kunnen brengen, is het belangrijk dat de deurtjes en laatjes vetvrij zijn. Ontvetten dus! Hierna moet je de laatjes schuren, en zorgen dat er geen schuurstof achterblijft. Nu is het zaak om de folie op maat te knippen (voorzichtig!), en het eerste randje op te plakken. Nu kun je langzaam doorwerken totdat de hele wrap op het laatje zit. Luchtbubbels onder de folie wil je altijd voorkomen, zorg dus dat je een viltje hebt om deze weg te ‘strijken’.

Föhnen, terughangen en alles is als nieuw!

Wanneer je de hele lade bedekt hebt, kun je de randjes naar binnen vouwen. dit kun je het beste met een föhn doen. Laat de lades en kastdeuren een tijdje staan voordat je verder gaat met het aanbrengen van de handgrepen en je ze weer op hun oorspronkelijke plek terug plaatst. Klaar? Je hebt nu een keuken die er dankzij de wrappingfolie als nieuw uitziet! Het is even een klusje, maar het zal de moeite meer dan waard zijn. Op Youtube zijn de nodige tutorials te vinden voor degenen die nog twijfelen of zij het aandurven of niet. Veel succes!