Manabo webdesign
Image default
Zakelijke dienstverlening

De resultaten van een animatievideo laten maken

Je hoort het steeds vaker dat bedrijven een animatievideo laten maken over bijvoorbeeld hun organisatie of over een product/dienst. Dit is niet raar, want een animatievideo laten maken brengt heel wat voordelen met zich mee. Een animatievideo laten maken doe je echter niet voor niets; je hebt er een bepaald doel mee voor ogen. Je wil namelijk de kijker aanzetten tot iets. Bij Playforward weten ze alles over het gebruik van animatievideo’s en hoe jij dit positief in kunt zetten voor jouw bedrijf of stichting.

Wat is je doel bij een animatievideo laten maken?

Een animatie kan je bedrijf veel opleveren. Het is aangetoond dat een animatie werkt maar dit is wel afhankelijk van hoe je de animatie inzet. Voor je een animatievideo inzet is het daarom van belang om goed voor ogen te houden welk doel je wenst te bereiken.

Je potentiële doelen met een animatievideo

  • Informatie overbrengen en doelgroep informeren
  • Engagement bewerkstelligen
  • Boodschap laten onthouden
  • Conversie
  • Droge kennis overbrengen
  • Nieuwe leads genereren
  • Branding versterken, zowel online als offline
  • Meer omzet genereren

De effecten die een animatievideo heeft op de kijker

Een animatievideo kan zelfs de ingewikkeldste boodschap eenvoudig aan de kijker overbrengen door een combinatie van beeld, gesproken teksten en geluidseffecten. Animatie heeft voor mensen iets onweerstaanbaars. Wat je ook aan het doen bent, een animatie trekt altijd je aandacht waardoor je ongemerkt de boodschap die geuit wordt opslaat. Ook laat een animatie zien dat er tijd en vakmanschap in de video gestoken is, wat een positief effect heeft op de kijker. Een creatieve oplossing is namelijk goed voor hoe een persoon tegen een bedrijf aankijkt. Een animatie onderscheid je ook van je concurrenten. Schakel jij bijvoorbeeld een professioneel animatiebureau in zoals Playforward dan zul je hiermee hogere ogen gooien dan concurrerende bedrijven die zelf hun animatievideo’s onder handen nemen.