Manabo webdesign
Image default
Auto’s en Motoren

Een motorhelm kopen in Hilversum

Kunt u wel een nieuwe motorhelm gebruiken? Of u nou net een nieuwe motor hebt aangeschaft en een beginnende rijder bent, of u al jaren ervaring heeft en uw helm aan vervanging toe is: bij Van de Kuinder Motoren in Hilversum kunt u terecht wanneer u een motorhelm wilt kopen. Hier werkt een ervaren team, dat al uw vragen over de aanschaf van een helm kan beantwoorden. Het assortiment is bij deze motordealer groot, waardoor er altijd wel een helm die bij uw wensen en smaak past bij zit. Hoewel de pasvorm van de helm het allerbelangrijkst is, kunt u ook kiezen voor verschillende uiterlijken zoals een gekleurde helm of juist een zwarte helm met een matte look. De keuze is reuze! Welke motorhelm gaat u kopen?

De voordelen van een motorhelm

Een motorhelm kopen van goede kwaliteit is van ongekend belang voor de veiligheid van uw motorgebruik: de helm kan zelfs het verschil maken tussen leven en dood. Botst u ergens tegenaan, valt u om met de motor of komt u in een ongeval terecht? De juiste helm verlaagt de kans op ernstige wondingen, doordat het materiaal van de helm de grootste klappen opvangt. Stap dus nooit zonder helm op de motor.

 

Ontdek de verschillende motorhelmen

Naast het belangrijkste aspect van veiligheid, bieden verschillende helmen ook verschillende voor- en nadelen. De drie bekendste helmen zijn systeemhelmen, jethelmen, en integraalhelmen. Bij iedere situatie past een andere helm. Het grootste voordel van de integraalhelm is de dikte, waardoor u minder tot geen last heeft van kou, wind en lawaai. Het grootste nadeel van deze helm is de zwaarheid. De jethelm is een stuk lichter, maar is daardoor ook minder geschikt voor het rijden op hoge snelheden of met koude temperaturen. Dit soort helm wordt dus vooral aangeraden aan motorliefhebbers die met hun motor naar warme landen rijden, of die vooral in de zomer op de motor stappen. 

https://www.vandekuinder.nl/