Manabo webdesign
Image default
Auto’s en Motoren

Tesla verzekeren? 3 tips waar je op moet letten

Je hebt een stoere Tesla op de oprit staan, en nu wil je de auto gaan verzekeren. En dan is het je waarschijnlijk al opgevallen dat dat nog niet zo eenvoudig is. Het is ten eerste een vrij kostbare elektrische auto. Een reparatie is duur. Daarom zeggen veel verzekeraars ‘nee’ tegen een Tesla verzekeren. Gelukkig blijven er nog wel verzekeraars over die wel voor je klaar willen staan, al zijn ze wat lastiger te vinden. We delen 3 tips met je hoe je het beste jouw Tesla kunt verzekeren.

 

 

Tip 1: Allrisk je Tesla verzekeren

Tesla’s zijn dus dure auto’s, ook om te repareren. Je bent al snel ruim duizend euro kwijt, omdat de onderdelen voor elektrische wagens veel duurder zijn dan een benzineauto. Kies er dan ook voor je auto allrisk te laten verzekeren. Dat dekt vrijwel alle schades en hoef je al die kosten niet zelf te betalen. Daarbij ben je ook verzekerd als de schade is veroorzaakt door iemand anders.

 

Tip 2: Check de nieuwwaarderegeling

Je wilt er niet aan denken, maar wat als je geliefde Tesla wordt gestolen? Of dat de auto na schade total loss wordt verklaard? Check dus de nieuwwaarderegeling altijd eerst voordat je een verzekering afsluit. Deze regeling zorgt ervoor dat de verzekering bij diefstal of total loss schade je voldoende geld uitkeert, zodat jij weer een nieuwe soortgelijke auto kunt kopen. Wel moet je daarvoor beperkt casco of allrisk verzekerd zijn.

 

Tip 3: Laadpaal in woonverzekering

De vaste laadpaal voor je Tesla zit niet in je autoverzekering. Het is letterlijk gezien geen onderdeel van de auto. Laat de paal daarom meeverzekeren in de woonverzekering. Dan is ook de laadpaal gedekt.

 

Kies de voordeligste Tesla verzekering

Je Tesla verzekeren is dus niet goedkoop, maar er zijn wel voordelige aanbieders op de markt. Even uitgebreid de verzekeraars met elkaar vergelijken met bovenstaande tips in je achterhoofd – en je ziet al snel welke voor jou het beste en voordeligst zijn.

https://verzekeren.com/artikelen/tesla-verzekeren