Manabo webdesign
Image default
Meubels

Hoe installeer je een laminaatvloer: Een stap-voor-stap handleiding

Een nieuwe vloer kan een ruimte volledig transformeren, en het installeren van een laminaatvloer is een taak die veel doe-het-zelvers zelf aankunnen. Met een breed scala aan stijlen en texturen om uit te kiezen, biedt Laminaatpaleis een perfecte optie voor iedereen die zijn interieur een boost wil geven. In deze blog gaan we stap voor stap door het installatieproces van een laminaatvloer.

Stap 1: Materialen en gereedschappen voorbereiden

Zorg ervoor dat je de juiste tools en materialen bij de hand hebt voordat je begint. Je hebt nodig: laminaatplanken, ondervloer, meetlint, potlood, decoupeerzaag, slagblok, troffel, vochtwerende folie en plinten. Bij Laminaatpaleis kun je alles vinden wat je nodig hebt voor deze klus.

Stap 2: Ondergrond voorbereiden

Voordat je begint, moet de ondergrond waarop je het laminaat gaat leggen vlak, schoon en droog zijn. Eventuele oneffenheden groter dan 2 mm over een lengte van 1 meter moeten worden geëgaliseerd.

Stap 3: Ondervloer plaatsen

Rol je ondervloer uit over de gehele vloer. Snijd deze op maat en plak de naden dicht met tape. Voor vochtige ruimtes, zoals kelders, is het ook raadzaam om een vochtwerende folie te gebruiken.

Stap 4: Laminaat leggen

Begin in een hoek en werk naar de andere kant van de kamer. Houd een uitzettingsvoeg van ongeveer 10 mm vrij aan de randen om uitzetting en krimp van het laminaat toe te staan. Het laminaat van Laminaatpaleis heeft een handig klik-systeem waardoor het leggen van het laminaat heel eenvoudig is.

Stap 5: Het leggen van de laatste rij

Meet de ruimte voor de laatste rij, trek de dikte van de uitzettingsvoeg eraf en zaag de planken op maat. Gebruik een slagblok om de planken op hun plaats te klikken.

Stap 6: Plinten installeren

Nadat je het laminaat hebt geïnstalleerd, installeer je de plinten. Deze dekken de uitzettingsvoegen af en geven je vloer een afgewerkte uitstraling.

Het installeren van een laminaatvloer hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Met de juiste voorbereiding, een beetje geduld en kwaliteitsmaterialen van Laminaatpaleis, kan je vloer er in een handomdraai uitzien alsof deze door professionals is geïnstalleerd. Het enige dat overblijft, is genieten van je prachtige nieuwe vloer!