Manabo webdesign
Image default
Bedrijven

Kleding die brand tegen gaat

Heb je weleens gehoord van brandvertragende kleding? Mensen die tijdens hun werk in aanraking komen met vonken, hitte, vlammen of elektronische lading waarschijnlijk wel. Door brandvertragende kleding worden vakmensen die bijvoorbeeld werken in de bouw, metaalconstructie, transport en logistiek en mijnbouw goed beschermd tegen de vlammen en de hitte. Deze brandvertragende kleding kan namelijk niet smelten of verbranden. Dit komt, omdat deze kleding zo ontworpen is dat deze verstijft of verrast bij de aanraking met vlammen of hitte. De vlammen kunnen op deze manier niet op de huid komen, waardoor deze kleding het verschil kan maken tussen leven en dood. Brandvertragende kleding is altijd volledig afgestemd op veiligheidscertificeringen en biedt optimale bescherming. Ben je benieuwd naar deze kleding? Lees dan verder.

 

Hoe werkt het?

Je hebt twee soorten vlam vertragende werkkleding. Dit is te scheiden in inherent en chemisch behandelde vlam vertragende kleding. Inherent is gemaakt van vezels. Deze vezels hebben van zichzelf al brandvertragende eigenschappen. Chemische kleding heeft de eigenschappen te danken aan de aangebrachte finish, deze is chemisch. Hierdoor komt er vlam vertragend gas vrij wanneer de katoenen vezel in contact komt met de hitte. De kleding is allemaal gemaakt met als doel om gevaarlijke situaties te voorkomen. Het is niet de bedoeling om met deze kleding bewust in zulke situaties te werken.

 

Kopen

De brandvertragende kleding krijg je niet zomaar overal, maar is toch echt cruciaal in gevaarlijke omgevingen. Het is belangrijk dat er in je bedrijf genoeg aandacht aan wordt besteed. Je moet bewuste en veilige keuzes maken, zodat jezelf maar ook je werknemers altijd goed zijn beschermd. Bij Totaal Textiel kun je deze kleding bijvoorbeeld kopen. Je kunt hier ook nog specifiek kijken op beroep. Het ene beroep moet aan andere eisen voldoen dan het andere. Zo kun je met een gerust hart de werkvloer op.

https://www.totaaltextiel.nl/werkkleding-bedrijfskleding/brandvertragende-kleding/