Manabo webdesign
Image default
Bedrijven

Het bijhouden van de urenadministratie

Als kleine ondernemer of ZZP’er lijkt het vaak niet zo belangrijk om je gewerkte uren bij te houden. Je doet gewoon je ding in het bedrijf en zorgt dat alle taken klaar zijn. Hoe lang je daar voor nodig hebt lijkt op het eerste blik totaal niet relevant. Toch kan het handig zijn om een goede urenadministratie bij te houden.

 

Hoe hou je een uren administratie bij?

Een urenadministratie kun je bijhouden via excel of via een app. Via excel voer je handmatig je gewerkte uren in. Je moet deze uren dan wel zelf bijhouden. Als je handig bent met excel kun je de uren laten optellen waardoor je een goed overzicht krijgt van de gewerkte uren. Als je niet handig bent met excel kun je ook een uren administratie app gebruiken. Via deze app kun je dan een time tracker aanzetten die bijhoudt hoeveel uren je bezig bent. Maar waarom zou je eigenlijk al die moeite doen?

 

Voordelen voor je onderneming

Door een goede uren administratie kun je bijhouden hoeveel uren je aan welke opdrachten hebt besteed. Zo krijg je een goed overzicht over welke werkzaamheden veel tijd in beslag nemen en welke juist niet. Hierop kun je allerlei planningen van je bedrijf aanpassen. Ook kun je eventueel zien wat veel tijd kost maar deze tijd helemaal niet waard is. Het is dus de perfecte manier om je onderneming te optimaliseren.

 

Voordelen voor de belastingheffing

Voor ondernemers is het van belang hoeveel uren zij werken voor het verkrijgen van bepaalde belastingvoordelen. Hiervoor geldt namelijk een uren criterium. Dit houdt in dat een ondernemer meer dan 1.225 uren in zijn onderneming moet hebben gewerkt en als een ondernemer meer tijd aan zijn onderneming moet besteden dan aan andere werkzaamheden. Als aan dit urencriterium is voldaan kunnen meer fiscale voordelen worden toegepast. Een goede urenadministratie is dus niet alleen goed voor het functioneren van de onderneming maar ook voor de bankrekening.

 

 

https://keeping.nl/urenadministratie