Manabo webdesign
Image default
Bedrijven

Klussen voor beginners

Wanneer je nog niet zo’n ervaren klusser bent kan je af en toe wel een handje hulp gebruiken. Je bent waarschijnlijk nog niet zo ervaren en heb nog geen idee hoe je alles aan moet pakken. Hier komen wat tips om het klussen vlekkeloos te laten verlopen.

 Voordat je begint met een klussen is het handig om een draaiboek te maken, in dit draaiboek zet je alles wat er rondom en in het huis gedaan moet worden. Zo zie je welke grote en welke kleine klussen er gedaan moeten worden. Zo kan je ook beslissen of je dit alleen kan of dat je hulp moet inschakelen. Is het een grote klus? Vergeet dan niet een vergunning aan te vragen als dat nodig is. Zorg dat je dit op tijd doet, het aanvragen van een vergunning kan lang duren. Informeer ook je buren dat je gaat verbouwen, wel zo netjes.

Bepaal daarna wat je budget is, kijk wat je allemaal nodig hebt tijdens het klussen. Houd er rekening mee dat de kans groot is dat het allemaal wat meer gaat kosten. Kijk welke benodigdheden je al thuis hebt liggen en wat je nog moet aanschaffen. Zet daarna op een lijstje wat je nog nodig hebt. Op de website van BNV Tools zijn verschillende materialen beschikbaar, je kunt er Woodies schroeven kopen maar ook versterkingshoeken. Bezuinig zeker niet op deze benodigdheden want zonder kun je niet klussen! Dit geldt ook voor de andere materialen die je wil gebruiken tijdens het klussen, haal altijd wat extra voor het geval dat.

Wanneer je gaat beginnen met klussen is het handig om vroeg te beginnen, klussen gaat namelijk nooit als gepland. Om de vorderingen te zien is het leuk om tussendoor foto’s te maken. En vergeet niet om af en toe even rust te nemen tijdens het klussen, last tussendoor een lekkere koffie pauze in. Veel plezier met klussen!

http://bnvtools.nl