Ontdek hoe het open kraken van een slot legaal kan zijn in Nederland

Lijkt jou het ook leuk om een slot te kunnen doen openen zoals je dat ziet in films? Nou dit is niet heel erg vergezocht want het is namelijk gebaseerd op een fenomeen dat ook in de echte wereld mogelijk is.

Lockpicking is niet zo sensationeel

Het is misschien niet zo sensationeel zoals je het in de film ziet maar het is wel degelijk mogelijk om het slot te openen met ijzertjes. Deze manier van een slot openen heet lockpicking en wordt ook zelfs in Nederland veel beoefend. Er bestaat veel onduidelijkheid over de sport omdat veel mensen bang zijn voor misbruik ervan.

Dit is echter niet heel realistisch omdat er heel veel verschillende soorten manieren zijn om sloten te openen. Lockpicking is hier zeker niet de snelste van. Wat wel heel erg handig is dat wanneer je een slot open maakt met een lockpick er geen schade wordt toegebracht aan het slot. Niemand zou dus weten dat jij een slot hebt geopend tenzij ze van binnen gaan kijken en de pinnen van het slot gaan bestuderen. Dit is misschien ook de reden waarom het zo sensationeel wordt weerspiegeld in films. Voor jonge en actiehelden is het een hele gave vaardigheid om te hebben.

 

Het openen van sloten met lockpicks duurt lang

Jammer genoeg duurt het in de echte wereld waarschijnlijk tien keer zo lang als dat het in de film duurt. Maar ja je kunt je voorstellen dat het niet zo heel interessant is om een uurtje kijken naar hoe iemand een slot probeert open te priegelen. Ik kan me dus goed voorstellen dat ze dit proces wat versnellen om het er allemaal wat leuker uit te laten zien. Maar jammer genoeg is dit wel de reden waarvoor veel mensen bang zijn voor misbruik van lockpicking.

Ze zijn bang dat iedereen zomaar elk slot open kan lockpicken. Als ouders hier een beetje meer energie in steken dan zouden ze echter er achter komen dat het echt best wel lastig is om een slot te openen met lockpicking het kan erg makkelijk een paar uur duren voordat je een slot open hebt.

 

Online representatie van de lockpick sport klopt niet

De filmpjes die op het internet zien over lockpicking zijn meestal niet realistisch. De mensen die deze sloten openen hebben namelijk vaak al de gelegenheid gehad oefenen op deze specifieke sloten. Wanneer je eenmaal een slot leert kennen dan weet je een beetje hoe de pinnen van binnen zitten en dan weet je hoe je deze sloten kunt openen. Dit lijkt dus heel interessant maar in de realiteit hebben ook deze mensen veel moeten priegelen om deze sloten te leren kennen.

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/is-lockpicking-veilig/