Manabo webdesign
Image default
Mode en Kleding

Tijdens welke sporten draag je een sport bh?

Tijdens welke sporten draag je een sport bh?

Een veelgestelde vraag bij veel vrouwen is wanneer ze nu eigenlijk allemaal een sport bh moeten dragen. Velen vinden het namelijk tijdens krachttraining niet noodzakelijk dit te doen, maar hoe zit het nu eigenlijk echt? Een groot deel van de vrouwen draagt tijdens iedere training zowel binnen als buiten keurig een sport bh, dit kan een sport bh met beugel zijn, maar ook een sport bh zonder beugel. Voor de vrouwen die veelal hardlopen, is het aan te raden te kiezen voor wat extra ondersteuning, in de vorm van een sport bh high support. Deze ondersteunt het geheel net een beetje meer, wat niet alleen een stuk prettiger zit, maar ook je prestaties ten goede komen. Maar wanneer draag je nu een sport bh?

Het belang van een sport bh?

Voordat we verder ingaan op de vraag bij welke sport je het beste een sport bh kunt dragen, is het goed eerst wat verder in te zoomen op het belang van een dergelijke bh. Waar veel vrouwen namelijk nog steeds met het idee leven dat het enkel een praktisch doel dient, is dit absoluut niet het geval. Dit praktisch doel, zorgt er ook tevens voor dat het medische aspect op dit vlak wordt belicht. Door het dragen van een sport bh, kunnen je borsten namelijk weinig tot niet bewegen. Dit heeft als grote voordeel, dat ze je tijdens het sporten niet in de weg zitten. Het medische aspect hiervan is, dat je borsten op deze manier ook niet kunnen beschadigen. Het borstweefsel wat in je borsten zit, kan namelijk weinig tot niet bewegen en hoeft hierdoor dus geen klappen op te vangen.

Een sport bh tijdens het hardlopen

In principe is het verstandig om altijd een sport bh te dragen. Wel is het zo, dat enkele sporten zoals bij het hardlopen het extra belangrijk is om je borsten goede ondersteuning te geven om eventuele blessures te kunnen voorkomen. Doordat je bij het hardlopen extra druk op je lichaam zet, zullen je borsten meer schokken te verwerken krijgen, dan wanneer je gaat wandelen of fietsen. Toch is het aan te raden om gedurende iedere sportsessie een sport bh te dragen. Het is niet alleen een stuk prettiger bewegen, maar zorgt er ook voor dat je nooit hoeft na te denken over welke outfit je vandaag weer aantrekt. Het voordeel aan sport bh is namelijk, dat je hier niet perse een shirt overheen hoeft aan te doen, iets wat bij een normale of voedings bh natuurlijk wel het geval is.