Manabo webdesign
Image default
Mode en Kleding

Welke interieurstijlen zijn er allemaal?

Je hebt niet alleen maar één keuze. Interieurstijlen zijn er in veel verschillende vormen en maten, waardoor je altijd wel een stijl vindt die bij jou past! In dit artikel geven we je meer informatie over interieurstijlen, hoe ze ontstaan zijn en wat de belangrijkste verschillen ertussen zijn.

Wat houd interieurstijlen precies in?

Interieurstyling is enorm populair geworden de laatste jaren. Interieurstyling is het creëren van een geheel nieuwe ruimte door middel van meubilair, kleuren en accessoires die passen bij de sfeer en emoties. Interieurstyling houdt dus ook in dat je de ruimte kleiner maakt door bijvoorbeeld boekenplanken te gebruiken om opbergruimte vrij te maken. Interieurstyling gaat ook heel erg samen met mode, hierdoor is interieurarchitectuur eigenlijk ook modeontwerp. Interieurstyling is dus een manier om je persoonlijke smaak kwijt te kunnen in de ruimte en maakt hiermee het interieur uniek!

Interieurstyling gaat verder dan alleen meubels

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een interieurstijl voor. Zo zijn er landelijke, moderne, industriële en vintage stijlen. Elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Interieurstijlen zijn natuurlijk weer gebaseerd op de mode die er in een bepaalde periode is. Interieurontwerpers hebben hun vak verstaan en weten precies welke kleuren, meubels of accessoires ze moeten gebruiken om de stijl te creëren die je wilt. Interieurstyling gaat niet alleen over meubels, maar ook over verlichting en technische installaties! Interieurarchitectuur is dus echt ontzettend belangrijk. Interieurstyling gaat niet alleen over kleuren en meubels, maar ook over het gebruik van materialen! Daarnaast zijn er verschillende thema’s binnen interieurstijlen die je kan onderscheiden in verschillende ruimtes. Interieurstijlen zijn dus enorm divers en iedereen kan er eentje vinden die bij hem of haar past!

Welke interieurstijl is jouw favoriet? Je vind meer inspiratie op de website van Huis Inrichten.nl. Welke je ook kiest, er zal er vast eentje in de smaak vallen!