Manabo webdesign
Image default
Bedrijven

Veel ondernemers hebben door corona een webshop, hoe nu verder?

Veel bedrijven hebben tijdens de coronapandemie het belang van het internet ontdekt. Zo waren een aantal bedrijven verplicht tot het sluiten van hun deuren door de overheid. Het verbod dat gold voor de niet-essentiële winkels zorgde ervoor dat ondernemers creatief moesten zijn. Deze ondernemers besloten zo bijvoorbeeld om online producten aan te bieden via een webshop. Sommige ondernemers hadden al een webshop en andere nog niet. Iedereen besloot massaal webshops te gebruiken en producten via een webshop en een verzendbedrijf bij de klant thuis te laten bezorgen. Een gevolg hiervan was dat het aantal bezorgbedrijven in kort tijd explodeerde. Ondernemers deden er namelijk alles aan om toch nog iets van inkomsten binnen te halen.

Doorgaan of afschalen?

Inmiddels zijn de winkels weer open en hebben veel bedrijven de webshops gehouden. De vraag is nu wat er met die webshops moet gebeuren. Sommige bedrijven schalen af en kiezen weer voor fysiek waar juist anderen nu nog meer inzetten op online verkopen. Het belang van het internet en online verkopen in deze periode wel duidelijk geworden voor veel ondernemers.

SEO en SEA voor jouw webshop

Ondernemers die graag verder willen met hun webshop doen er goed aan om te kiezen voor een goede strategie. De combinatie van Search Engine Optimalisation en Search Engine Advertising is wellicht de beste combinatie voor veel bedrijven. Het is een eenvoudig om te beginnen met SEA. SEO is iets moeilijker. Hiervoor is het misschien wel handig om de SEO Zwolle uit te besteden. Dit geldt overigens ook voor de SEA. Het is makkelijk om met SEA te beginnen. Toch blijkt vaak dat het veel moeilijker is om een goed resultaat te behalen. Goede SEA en SEO vergen veel kennis en ervaring. Als ondernemer met een startende webshop heb je dit vaak niet in huis. Het uitbesteden of inhuren van een professional is dan een prima oplossing.

https://web-wings.nl/seo-zwolle/