Manabo webdesign
Image default
Vakantie

Boek eens een stedentrip in Overijssel

Zijn jullie weer eens toe aan een weekendje samen, maar heb je eigenlijk niet zo een zin om uren op het vliegveld rond te hangen omdat je zo nodig ver van te voren moet inchecken? Plan dan eens een stedentrip in eigen land. Want ook in Nederland valt voldoende te beleven voor een stedentrip.

Denk bijvoorbeeld eens aan Overijssel. In deze provincie in het oosten van Nederland vind je niet één, maar verschillende leuke steden. Denk aan Zwolle, Deventer en Enschede.  Drie steden met een lange historie die je terugziet in het straatbeeld. Maar ook steden met een rijk cultureel leven. Wie denkt dat je alleen in de randstad mooie cultuur kunt ervaren is duidelijk nooit in Overijssel geweest.

Tentoonstellingen

Musea van naam, zoals De Fundatie, het Rijksmuseum Twenthe en andere musea komen regelmatig met uitdagende en prikkelende tentoonstellingen. De moderne kunst die je hier ziet zet je aan het denken.

Muziek

Als muziekliefhebber zit je goed in Overijssel. Deze provincie is de thuisbasis voor veel gezelschappen, waaronder het Orkest van het Oosten en de Nederlandse Reisopera. Natuurlijk doen ook andere muzikale gezelschappen de provincie regelmatig aan voor een optreden.

Evenementen

Bezoek een van de steden in Overijssel wanneer er een evenement is. Het Dickens Festival in Deventer trekt elk jaar vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

Boek een hotel in Overijssel

Na al dat cultuur snuiven willen jullie natuurlijk even lekker samen bijkomen. Even napraten en daarna heerlijk uitrusten in een heerlijk bed. In Overijssel zijn veel hotels om uit te kiezen, in elke prijsklasse. Wil je een kleinschalig hotelletje in de stad, een historische kamer op een oud landgoed of juist een hyper moderne designkamer in een luxe hotel? Alles kan in Overijssel.

Op VisitOost hebben we de beste hotels alvast voor je op een rijtje gezet. Kom eens langs en laat je overtuigen van wat de inwoners van Overijssel allang weten: het is goed toeven in Overijssel.

https://www.visitoost.nl/Overnachten/hotels/