Manabo webdesign
Image default
Vakantie

Naar een hotel in Twente?

Wist je dat Twente een bijzonder aantrekkelijke regio is om een paar dagen door te brengen? Dat komt door een aantal eigenschappen die de streek zo bijzonder maken. In dit artikel noemen we een aantal belangrijke redenen waarom het tijd is voor Twente

Twentse trots en gastvrijheid

De Twentenaar (“Tukker”) wordt soms wel eens als stug en terughoudend. Ze staan erom bekend dat ze de kat uit de boom kijken. Maar als het ijs eenmaal gebroken is, is de Tukker vriendelijk en trots op zijn regio.

Wanneer je die vriendelijkheid en trots samenbrengt, kom je op de unieke Twentse gastvrijheid. De Tukker laat zich niet opjagen en neemt ruim de tijd voor je om je welkom te voelen. Dat maakt een verblijf in Twente tot een onvergetelijke ervaring.

Veelzijdigheid van Twente

Die trots op het eigen gebied is trouwens niet onterecht. Want Twente wemelt van de prachtige plekjes. Het lijkt soms wel alsof de tijd hier een beetje is stil blijven staan. Wanneer je door de regio fietst wisselen bossen en landerijen elkaar af, met op regelmatige afstand van elkaar een mooi oud kasteel of een karakteristiek landgoed.

Culinair genieten

De vele landgoederen leveren op zijn minst net zo veel overheerlijke streekproducten. Om die allemaal te proeven heb je eigenlijk al een goede week nodig. Wat te denken van een heerlijke Twentse wijn, heerlijke blauwe bessen (al dan niet lokaal verwerkt tot puur natuurlijk Italiaans schepijs) of Twentse Mozzarella? Wil je alle producten bij elkaar zien, bezoek dan op elke eerste zaterdag van de maand de Streekmarkt Twentein. Je vindt deze markt in Delden, vlakbij de kerk.

Hotels in Twente

Zo veelzijdig als het landschap of het aanbod aan streekproducten is ook het aanbod aan hotels in Twente. Er zijn kleinschalige hotels in een karakteristiek pand in de stad, of grotere hotels op landgoederen. Sommige hotels zijn voor mensen met een kleine beurs, terwijl er ook viersterren hotels zijn waar luxe het nieuwe normaal is. Ook voor jouw smaak is er een leuk en betaalbaar hotel in Twente te vinden. Op Visittwente.nl hebben we een selectie van de betere hotels gemaakt, die je makkelijk kunt bekijken en boeken.

Kiek’n wat wot? Niet als je boekt via Visittwente.nl, dan weet je precies wat het wordt.  

https://www.visittwente.nl/overnachten/hotels-twente/