Manabo webdesign
Image default
Aanbiedingen

De geschiedenis van de cappuccino

De geschiedenis van de cappuccino

Cappuccino is een drank op basis van koffie die zijn oorsprong vindt in Italië. Het woord “cappuccino” komt van het Italiaanse cappuccio, wat “kap” of “bedekking” betekent, verwijzend naar de gelijkenis van de drank met de kapmantel die monniken droegen. ‘Ino’ is een verkleinwoord wat zorgt voor de letterlijke betekenis ‘kleine kap’. Deze kap werd al sinds de 16e eeuw door kapucijner monniken gedragen. In het Italiaans werden zij ook wel Cappuccini genoemd. Maar wat hebben deze monniken nu met de koffie te maken?

Nou, eigenlijk niet zo heel veel. Het zijn mythen die de twee met elkaar verbinden. In de jaren 50 bedacht iemand deze naam voor de soort koffie die hij dronk. Deze soort koffie kennen we nu als de cappuccino. Het heeft deze naam gekregen omdat de lichtbruine kleur leek op de pij van een kapucijner monnik. Het melkschuim van de cappuccino stelt hierbij het kale hoofd van de monnik voor. 

Cappuccino’s werden dus voor het eerst gemaakt in het begin van de 20e eeuw, en werden echt populair in de jaren 1950. De cappuccino zoals we die vandaag kennen is een koffie met gestoomde melk en schuim. Hij werd uitgevonden in de jaren 1930 en is sindsdien niet meer weg te denken uit de koffiewereld.

Vandaag de dag wordt cappuccino over de hele wereld gedronken en is het een van de populairste koffiedranken geworden. Of je nu houdt van cappuccino met chocolade, kaneel, of gewoon zonder een extra toevoeging. Je kan er lekker van genieten, of je hem nu alleen drinkt ’s avonds met een leuke film erbij, of gezellig in de pauze met collega’s. 

Wist je dat van alle zoete tussendoortjes een macaron het beste samengaat met een cappuccino? Door de zoetigheid van de macaron en de gebrande koffiebonen gaan deze twee heerlijk samen.

 

https://www.fleurdecafe.nl/