Manabo webdesign
Image default
Banen en opleidingen

De persoonlijke aanpak van deze specialist als outplacementbureau

Een outplacementbureau ondersteunt je middels een zorgvuldig geformuleerd traject wanneer je je baan hebt verloren of op het punt staat deze te verliezen. De in Rotterdam gevestigde professional Carrièrepoort hanteert daarbij echter een unieke visie. Niet alleen vindt dit outplacementbureau dat een traject zich moet richten op effectiviteit op de werkvloer, maar ook op het werkgeluk. Middels op maat gemaakte ontwikkelingstrajecten haal je het beste in werknemers naar boven. En dat heeft niet alleen positieve gevolgen voor zowel die werknemer zelf, maar ook voor zijn (toekomstige) werkgever en de organisatiedoelen.

Werkgeluk en productiviteit

Er zijn meer dan genoeg wetenschappelijke onderzoeken die ondersteunen waarom de nadruk op werkgeluk, ook tijdens het proces van outplacement, van belang is. Voor werknemers én voor werkgevers. Een werknemer die zich in zijn functie op zijn plaats voelt, is een stuk gemotiveerder en sneller bereid een stap extra te zetten wanneer dat nodig is. Voor een werkgever levert dit een verhoogd rendement op. Minder verzuim, minder verloop en een hogere productiviteit zorgen voor een werkklimaat dat voor iedereen prettig is. Loopbaanbegeleiding bij dit outplacementbureau kan hiervoor zorgen.

Verschillende soorten outplacement

Wie bij een outplacementbureau aanklopt, doet dit niet altijd vanwege dezelfde reden. Outplacement kan zowel gedwongen als vrijwillig zijn, alhoewel het eerstgenoemde beduidend vaker voorkomt. Van vrijwillige outplacement kan sprake zijn wanneer een werknemer tot de conclusie komt dat hij niet meer binnen het bedrijf of zijn functie past. Een vertrekregeling kan dan inclusief een begeleidingstraject naar een nieuwe baan zijn. In het geval van gedwongen ontslag kan er in plaats van een individueel begeleidingstraject ook sprake zijn van een groepsbegeleidingstraject. Dit gebeurt in de regel wanneer meerdere van je collega’s ook hun baan verliezen. Daarnaast kan loopbaanbegeleiding een uitkomst bieden.

Gedegen kennis van de arbeidsmarkt

Carrièrepoort baseert zijn succes op het gebied van outplacement niet alleen op zijn aanpak op maat, maar natuurlijk ook op zijn grote kennis van de arbeidsmarkt. Hierdoor is het outplacementbureau altijd op de hoogte van trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, maar ook op het gebied van opleidingen en trainingen. Het hoofdkantoor van het outplacementbureau is gevestigd in Rotterdam, maar werkt samen met outplacementcoaches door heel Nederland. Hierdoor bestaan altijd korte lijnen met lokale opdrachtgevers. Wil je meer informatie over loopbaanbegeleiding bij outplacement? Neem dan contact op met Carrièrepoort.