Manabo webdesign
Image default
Beauty en verzorging

Een acne behandeling met medische peeling

Je kan er ook op latere leeftijd helaas nog last van hebben. Acne kan voorkomen op je gezicht, schouders, rug en borst. Een behandeling om acne te verhelpen of in ieder geval te verminderen, is een medische peeling. Een peeling bestaat uit natuurlijke zuren, zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Deze actieve stoffen veroorzaken een chemische reactie in de huid. Heb je dus last van acne, overweeg dan een peeling bij een professionele huidkliniek zoals huidtherapie Amersfoort. Wat moet je ter voor- en nazorg doen? Wij leggen het je vast uit.

Voorbereiding en de behandeling

Ongeveer 1 a 2 weken voorafgaand aan de behandeling is het aan te raden om je huid dagelijks te reinigen met een foamer die salicylzuur bevat. Glycolzuur verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden, waardoor de peeling beter kan werken. Er zijn allerlei soorten peelings beschikbaar. Hoe je er op reageert, zal per behandeling maar ook per persoon verschillen. Ga van tevoren dus goed na met je huidspecialist wat de mogelijkheden zijn. Tijdens de peeling kun je lichte jeuk, prikkeling, warmte of een tintelend gevoel ervaren. Geen zorgen, dit is heel normaal. Er zijn actieve ingrediënten die je huid binnen willen dringen.

Verschillende soorten peelings

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten peelings. Van mild tot intensief. Milde peelings bieden een lichte verbetering met een korte hersteltijd. Intensieve peelings zorgen vaak voor een krachtiger resultaat, met helaas wel een langere herstelperiode. Na elke peeling wordt de huid sterker, waardoor de intensiteit tijdens de behandelingen kan worden opgebouwd voor betere resultaten. 

Verzorging na de behandeling

Na de behandeling vertoont de huid vaak roodheid, zwellingen en soms kleine witte vlekjes. De roodheid verdwijnt meestal binnen een paar uur. De reactie van de huid hangt af van de intensiteit van de peeling. Bij intensieve peelings kan het zijn dat je huid heel droog wordt. Er kunnen ook schilfers ontstaan en er kan vervelling optreden. Dit gebeurt meestal 1 tot 3 dagen na de behandeling, wat normaal is en kan tot een week lang duren. Probeer er niet aan te krabben of aan de losse huid te trekken. Dit zorgt alleen maar voor beschadiging. Ga twee dagen na de behandeling niet naar de sauna. Vermijd hitte ook in de sportschool en ga niet onder een hete douche staan. En smeer je goed in met SPF 30 of hoger. Houd er rekening mee dat je huid nog 6 weken gevoelig kan zijn.