Manabo webdesign
Image default
Woning en Tuin

Herstel jouw gevel door het voegwerk te laten uithakken

Je vraagt je misschien af waarom je voegwerk zou laten uithakken. Wij leggen het uit. Een gevel dient in veel gevallen als een soort visitekaartje. Mensen beoordelen een gebouw op basis van de buitenkant en dat is dan ook de reden dat het verstandig is om het voegwerk eens in de zoveel tijd te laten vervangen. Afbrokkelende of aangetaste voegen geven al gauw het gevoel dat men staat te kijken naar een vervallen of slecht onderhouden gebouw en dat wil natuurlijk niemand.

Wat is de rol van voegwerk?

Het voegwerk in een stenen muur vervult een zeer belangrijke rol. Het zorgt namelijk niet alleen voor een aantrekkelijke uitstraling, maar dient ook ter versteviging van de muur. Het voegwerk voorkomt dat water zich tussen de stenen kan gaan nestelen, wat vervolgens weer voorkomt dat de stenen beschadigd raken. Dit werkt echter alleen als het voegwerk van goede kwaliteit is. Door zure regen of extreme temperaturen kan het voorkomen dat de voegen worden aangetast en langzaam maar zeker afbrokkelen. In dat geval heb je er niet meer veel aan en is het een goed idee om voor voegwerk uithakken door de professionals te gaan.

Waarom zou je voegwerk laten uithakken?

Je kunt je voegen echter niet vervangen zonder eerst het voegwerk te laten uithakken. Dit is niet een klusje wat zomaar iedereen kan klaren en het is dan ook een goed idee om een professional in te huren, zoals bijvoorbeeld Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken uit Volkel, Noord-Brabant. Zij gaan te werk met een speciaal apparaat dat het voegwerk met hakkende bewegingen tot kleine stukjes vermaalt. Deze worden vervolgens met een hogedrukreiniger verwijderd, waarna het nieuwe voegwerk aangebracht kan worden. Hierna kun je weer tientallen jaren genieten van een prachtige en stevige gevel. En dat alles voor een voordelige prijs! Neem snel contact op met deze experts door middel van de contactinformatie op hun website.

https://bogaartgevelrenovatie.nl/