Manabo webdesign
Image default
Electronica en Computers

Waar let je op bij het kopen van een elektrische step?

Waar let je op bij het kopen van een elektrische step?

Het kopen van een goede Elektrische step is nog best lastig. Je ziet namelijk een groot prijsverschil tussen A en B merken. Echter moet je jezelf hier ook niet door laten misleiden. Bij de meeste A merken heb je namelijk een langere levensduur. Deze gaan dus langer mee en als je het over de jaren heen berekend dan zijn deze vaak het goedkoopst. Ook halen deze net iets meer qua snelheid. Het is dus even een investering en je hoeft zeker niet voor de duurste te kiezen, maar dat is het wel waard. Hoe hoger het vermogen van de motor is hoe sneller hij ook gaat. 

Daarnaast is het bereik van de accu natuurlijk ook belangrijk. Je wil immers niet na een uurtje alweer stoppen. In de praktijk blijken de meeste accu’s ongeveer 35-45 km mee. Het is dus niet zomaar uit te drukken in uren, maar meer in de afstand. Vaak kun je ze in 2 a 3 uur opladen en dat is relatief snel. Hierdoor kun je hem dus ook meerdere uren per dag gebruiken. De meeste modellen zijn in te klappen zodat je ze bijvoorbeeld ook mee kunt nemen in de auto of OV. Hij is best compact en qua gewicht valt het voor de meeste mensen ook goed te doen.

Ga voor de beste step

Wij raden je aan om te kiezen voor een elektrische step met het label best getest. Deze is namelijk al goed door test van consumenten en kinderen heen gekomen. Er zijn vandaag de dag evenveel modellen voor de kleintjes te vinden als de volwassenen. Daarnaast is het aanbod ook een stuk groter, waardoor de variatie in prijs en merk ook groot is. Wij raden je altijd aan om vooral op het draaggewicht te letten. Dit kan voor de volwassenen nog variëren tussen de 100 en 150 kg. Boven deze grens is het niet verantwoord om hem te gebruiken.