Manabo webdesign
Image default
Electronica en Computers

Wat is een 3d pen

Wat is een 3d pen en waar komt de 3d pen nu vandaan? Hoe lang is het geleden dat de 3d pen op de markt is verschenen en wat kun je er nu precies mee? Welnu de 3d pen is in 2013 in Amerika ontstaan doordat twee uitvinders Maxwell Bogue en Peter Dilworth de ontwikkeling van de 3D printer niet effectief genoeg vonden gaan. Ze bedachten een ontwerp die uiteindelijk op WobbleWorks werd geplaatst van een 3d pen. Deze 3d pen zou eenvoudig en snel te gebruiken zijn en toegepast met de creativiteit van de eindgebruiker. Vervolgens hebben deze uitvinders gebruik gemaakt van Kickstarter om hier een financiering te verkrijgen voor 30.000 dollar om de 3d pen te kunnen laten fabriceren. Al snel bleek dat ze iets unieks hadden bedacht want 23.000 mensen financierde hun ruim 2,3 miljoen Dollar waarmee de 3Doodler 3d pen een feit was geworden.

 

Wat kun je er nu precies mee

Natuurlijk is de 3d pen meer dan alleen een gewone pen. Met een 3d pen zelf kun je nog niet veel als je er geen filamenten bij hebt. Een filament is net als bij de 3d printer het materiaal waarmee een 3d object wordt gemaakt. Er zijn voor de 3d pen PLA en ABS-filamenten op de markt. PLA-filament is een natuurlijke materiaalsoort die bij verhitting geen gevaarlijke stoffen in de lucht brengt. Bij ABS filament is dit wel het geval en hier zal dus meer geventileerd moeten worden. ABS filament is wel veel sterker dan PLA. Overigens is niet iedere 3d pen geschikt voor beide filamenten. Maar wanneer je filament in de 3d pen stopt kun je dus fantastische 3d tekeningen maken.

Waar kun je de 3d pennen bekijken

Natuurlijk bij de 3d Pen Stunter. Hier vindt je alle laatste 3d pennen en kun je ook direct zien welke 3d pen voor jou het meest geschikt is. Een 3d pen is continue in ontwikkeling en het is dan ook belangrijk om hier de laatste modellen de revue te laten passeren voordat je er zelf een aanschaft.