Manabo webdesign
Image default
Aanbiedingen

Wat houdt een haartransplantatie in?

U bent het vast wel eens tegengekomen of misschien kent u wel iemand die het heeft gedaan, een haartransplantatie. Het is een chirurgische ingreep die de haarlijn verbetert of waar kale plekken op het hoofd weer opgevuld worden met haar. Maar wat houdt een haartransplantatie nu eigenlijk precies in? In deze blog leggen wij het aan u uit.

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij haar uit een deel van het hoofd wordt gehaald en naar een ander deel wordt getransplanteerd. De meest voorkomende vorm van haartransplantatie heet folliculaire eenheidstransplantatie, waarbij haar van de achterkant van het hoofd wordt gehaald en naar de voorkant of bovenkant wordt getransplanteerd.

De eerste stap bij een folliculaire unit transplantatie is het verwijderen van een reep huid van het achterhoofd. Deze strook wordt vervolgens verdeeld in kleine grafts, die elk één of twee haren bevatten. De grafts worden vervolgens getransplanteerd op het gewenste deel van het hoofd. Daarna worden de incisies gesloten met hechtingen. Na de operatie zal het enige tijd duren voordat het getransplanteerde haar groeit. Meestal duurt het drie tot zes maanden voordat het haar begint te groeien en het kan tot een jaar duren voordat het volledige resultaat zichtbaar is.

Haartransplantaties worden meestal poliklinisch uitgevoerd, wat betekent dat u niet in het ziekenhuis hoeft te overnachten. De operatie zelf duurt ongeveer vier uur en waarschijnlijk moet u daarna nog een paar dagen pijnstillers slikken. U moet ook een paar dagen een speciaal operatieverband dragen. Over het algemeen wordt een haartransplantatie als een veilige ingreep beschouwd. Maar zoals bij elke operatie zijn er risico’s aan verbonden.

Haartransplantaties kunnen worden gebruikt voor de behandeling van kaalheid veroorzaakt door genetische factoren, maar ook voor de behandeling van kaalheid veroorzaakt door verwonding of ziekte. Haartransplantaties worden ook gebruikt om het uiterlijk te verbeteren van mensen die littekens op hun hoofdhuid hebben.

Als u een haartransplantatie overweegt, is het belangrijk dat u een specialist op het gebied van haaruitval raadpleegt om uw mogelijkheden te bespreken en te bepalen of een haartransplantatie voor u geschikt is. Haarimplantatie Zantman Kliniek is gespecialiseerd in haartransplantaties en adviseert u graag over uw situatie.

https://www.zantmankliniek.nl/