Manabo webdesign
Image default
Sport

Wormen kweken voor het vissen

Van al het voer dat de meeste vissers gebruiken, zijn wormen waarschijnlijk het meest natuurlijke dat we de vissen aanbieden. Uiteraard zijn ook maden favoriete, maar deze komen van nature een stuk minder voor. De meeste vissen komen deze enkel tegen bij de sterfte van een vis of eend, dat aan de oppervlakte drijft. De overige keren is het de visser die het aanbiedt. Logisch want een made is visueel aantrekkelijk, maar niet altijd direct te verkrijgen. Zeker niet op een zondagmiddag, of als de rest van het weekend of weekprogramma samenvalt met de openingstijden van de hengelsport winkel in de buurt. De wormen blijken bij gebruik echter zeker ook niet onder te doen van de maden. Echter door prijs en de grote bekendheid van maden worden deze minder ingezet. En ze kunnen net zo makkelijk mee in de viskoffer.

Gelukkig kan je wormen altijd bij de hand hebben. Je kan ze namelijk erg makkelijk zelf kweken. En dat zonder geur, zoals je dat zou proberen bij maden. Deze eten namelijk enkel rottend vlees. De geurproductie zal voor je eventuele partner en buren minder gewaardeerd worden. Met wormen is dat echt anders. Maar wat heb je hiervoor minimaal nodig?

Eigenlijk is het heel eenvoudig om een eerste aanzet te doen. Een doos met deksel, tuinaarde, bladeren en papier is voldoende om op te starten. Dit is een lage investering om het eens te proberen. Krijg je het echt in de vingers dan kan je uiteraard up-graden naar een meer professionele installatie. De bak start je door bladeren op de bodem te strooien. Daarna kan een laag met stukjes papier gestrooid worden. Dit papier brengt cellulitis mee in de bak, die nodig is voor een gezonde groei. Daarna kan de aarde erop. Aanvullend kan je nog een plakje worst gebruiken. Dit vlees (eiwit) kan helpen bij het opkweken van jongen. Als laatste gaat een water in de bak. Niet zoveel dat de aarde echt nat is, maar ook niet dat het droog is. Door steeds beetjes water toe te voegen, kan je zelf de balans vinden. Heb je het idee dat de bak te nat is geworden, dan laat je deze simpel openstaan, zodat het vocht kan verdampen. Nu kan je starten met enkele wormen uit de tuin. 

Na enkele weken kan je op zoek naar wormen eieren Dit zijn kleine gele of bruine ronde balletjes. In deze balletjes kunnen verschillende kleine wormen uitgroeien.

https://www.sportvisgigant.nl/