Manabo webdesign
Image default
Woning en Tuin

Dekkende beits

Wil jij het hout op jouw woning, schuurtje of schutting een nieuwe kleur geven en beschermen tegen alle weersomstandigheden? Kies dan voor een laag dekkende beits. Er zijn ontzettende veel verschillende kleuren dekkende beits te verkrijgen, zowel grijstinten als felle en pastelkleuren, die beschikbaar zijn voor verschillende houtsoorten, voor zowel binnen als buiten.

Wat is dekkende beits?

Een dekkende beits is logischerwijs het tegenovergestelde van een transparante beits. Met een transparante beits kun jij houtwerk weer opfrissen en beschermen tegen verkleuringen en rotting. De transparante beits is echter niet altijd volledig transparant. Deze beitsen zijn vaak ook in verschillende bruin- en grijstinten te verkrijgen. Een dekkende beits is niet doorzichtig, trekt volledig in het hout en beschermt de houtsoort tegen invloeden van buitenaf. Het aanbrengen van een dekkende beits is vaak lastiger dan een transparante beits. Dit komt doordat je de kleur overal, ook in de kleinste hoekjes en naadjes, wilt krijgen, soms twee lagen nodig hebt om het hout volledig te bedekken en omdat je voor de meeste kleuren ook een grondverf nodig hebt.  

Bij een transparante beits blijf je de originele kleur en textuur beter zien dan bij een dekkende beits. Hiernaast is een dekkende beits meer werk om aan te  brengen, maar geeft het de houtsoort wel een volledig nieuwe look. Leuk als je een oud huis of tuinhuisje een moderne twist wilt geven.

Verschillende soorten

Bij het kiezen van de juiste soort beits is het belangrijk dat je goed leest wat er op de verpakking van de beits staat, het is namelijk het best dat dit zoveel mogelijk overeen komt met datgene wat jij wil beitsen. Voor vragen kun je het best de klantenservice om hulp vragen. Verschillende soorten beitsen zijn:

–          Dekkende beits

–          Transparante beits

–          Binnenbeits

–          Buitenbeits

–          Beits op waterbasis

–          Beits op terpentinebasis

 

https://www.ankerstuyshop.nl/beits/dekkende-beits.html