Manabo webdesign
Image default
Groothandel

Laboratorium apparatuur kopen: welke microscopen zijn er?

Wanneer u op zoek bent naar microscopen voor uw laboratorium, heeft u ruime keuze. Er zijn namelijk allerlei soorten microscopen waaruit u kunt kiezen, waaronder biologische microscopen, omgekeerde microscopen en stereo(zoom) microscopen. Bij deze groothandel is laboratorium apparatuur kopen eenvoudiger. U wordt namelijk persoonlijk begeleid in het proces en ontvangt advies van de experts. Ook krijgt u een offerte op maat voor de door u gewenste microscopen.

Biologische microscopen

De biologische microscoop is een gangbaar model, zowel in het onderwijs als in laboratoria. Hiermee kunt u weefsels, micro-organismen en cellen bestuderen bij een vergroting tussen de tien en duizend keer. De biologische microscoop verlicht het preparaat van onderen en u kijkt van boven naar het preparaat.

Omgekeerde microscopen

De omgekeerde microscoop werkt precies omgekeerd ten opzichte van de biologische microscoop. U ziet het preparaat van onderen, terwijl het licht van boven door het preparaat schijnt. In kweekkamers wordt dit type microscoop gebruikt om levende cellen te bestuderen en het model is ook geschikt voor routinematige inspectie van cellen.

Stereo(zoom) microscopen

Voor lagere vergrotingen is een stereo(zoom) microscoop geschikt. Bij dit type microscoop ziet u het licht niet door het preparaat heen, maar schijnt het licht op het preparaat. Deze microscoop heeft twee oculairs en twee aparte lichtpaden, waarmee u kleinere voorwerpen kunt bestuderen.

Microscoop op maat

Wanneer u laboratorium apparatuur wilt kopen, kan het zijn dat u specifieke wensen heeft. Het kan zijn dat u niet altijd de juiste microscoop in het assortiment kunt vinden. Bij LabAgency is het mogelijk om een microscoop op maat te laten samenstellen. Zo krijgt u een microscoop die aan alle wensen voldoet en waarmee u het onderzoek optimaal kunt uitvoeren. U kunt ook bij de groothandel terecht om allerlei andere laboratorium apparatuur te kopen, waaronder gasgeneratoren, geluiddempende kasten en allerlei verbruiksartikelen voor in het lab.