Manabo webdesign
Image default
Groothandel

Los de nadelen van hard water op met onthardingszout

De term hard water is bij iedereen wel bekend, maar voor veel mensen is eigenlijk niet duidelijk wat er nu mee bedoeld wordt. Vaak weet men wel dat hard water niet prettig is, maar wanneer ervaart men dit dan? Wat is de oorzaak en wat kunt u eraan doen? U leest hieronder wat u zelf kunt doen.

Wat wordt er bedoeld met hard water?

Er is sprake van hard water wanneer er in het water veel magnesium- en calciumzouten aanwezig zijn. In principe zijn deze elementen in het water niet schadelijk voor onze gezondheid, maar wanneer er sprake is van hard water door veel kalk in het water kan dit wel zorgen voor andere nadelige effecten. Onthardingszout kan helpen deze problemen te voorkomen.

Het effect van hard water

Kalkaanslag ontstaat wanneer hard water verdampt of opwarmt en ontstaat vaak in leidingen en warmwatertoestellen. Voor verschillende apparaten kan dit negatieve gevolgen hebben. Door kalkaanslag gaan apparaten meer energie verbruiken om hun werk goed te blijven doen. Dit betekent dus dat u een hoger energieverbruik krijgt. Vaak gaan mensen ook meer schoonmaakmiddelen gebruiken, wat ook slecht is voor het milieu.

De gevolgen tegengaan

Eén van de effecten van hard water is het oplopen van de energierekening doordat uw apparaten meer energie nodig hebben om hun werk goed te doen. Als u te maken heeft met kalkaanslag kan het zijn dat sommige zaken moeilijk zelf te ontkalken zijn. Wanneer u hiervoor iemand moet laten komen of speciale ontkalkingsmiddelen moet kopen, bent u nog duurder uit. Daarnaast kan het gebeuren dat apparaten en machines door kalkaanslag kapot gaan en u nieuwe aan moet schaffen, terwijl dit wellicht voorkomen had kunnen worden. Als deze dingen hebben ook een negatief effect op het milieu. Gelukkig kunt u door middel van een waterontharder en onthardingszout deze problemen voorkomen. H. van Namen kan u voorzien van uitstekend advies over onthardingszout en hoe dit te gebruiken.

https://www.vannamen.nl/

Gerelateerde artikelen

Veilig geïsoleerd gereedschap en sleutelgereedschap

Klaar voor het nieuwe jaar: online vuurwerk bestellen in omgeving Krimpen aan den IJssel

Magneetband dat zelfklevend is voor etiketten