Manabo webdesign
Image default
Huishoudelijk

Veilig een meterkast vervangen doe je zo

Het internet staat er vol mee, verschillende stappenplannen over hoe je het best een meterkast kan vervangen. Waar deze stappenplannen het vaak niet over hebben is over hoe je het veiligst een meterkast kan vervangen. Tijdens werkzaamheden kan er van alles misgaan, elektrocutie, brand en stroomstoringen. Veilig en op de juiste manier een meterkast vervangen is dus heel belangrijk.

Het is belangrijk om veel kennis op te doen

Veel kennis opdoen is belangrijk om complicaties tijdens werkzaamheden te voorkomen. Valkuilen en verschillende aandachtspunten kan je zo goed doornemen en als deze tijdens de werkzaamheden terugkomen dan zal je merken dat je hier makkelijk doorheen kan. Een stappenplan alleen is dus niet goed genoeg, tips en tricks en andere hulpmiddelen zijn handig om goed door te nemen.

Materialen en gereedschap

Tijdens het opdoen van kennis zal je ook te weten komen wat voor gereedschap je allemaal nodig hebt maar ook welke materialen je nodig hebt. Zorg ervoor dat je gereedschap hebt wat niet onder het roest zit en wat geen schade heeft, zo kan je beter en veiliger te werk gaan. Alle materialen beschikbaar hebben is ook belangrijk, je wilt niet dat je tijdens het werk erachter komt dat je nog niet alles hebt. Dit is erg gevaarlijk omdat het elektra dan open en bloot ligt.

Maak een schema

Een schema waarin al je contactpunten staan, elektraleidingen en meer kan ook niet ontbreken. Op deze manier weet je waar alles zit en loopt en mocht je in de muur boren dan weet je waar je dat niet moet doen. In dit schema kan je ook andere belangrijke zaken zetten zoals valkuilen en aandachtspunten, probeer het wel overzichtelijk te houden zodat je snel overal bij kunt. Met deze tips zul je minder fouten gaan maken en kan je veilig een meterkast vervangen.