Manabo webdesign
Image default
Huishoudelijk

Waarom bedrijven de sloten die ze installeren in de gaten moeten houden

Van een pin die een slot kan open met een enkele draai van de pols tot creditcards die langs het slot gehaald worden, dieven kwamen van ver en hun methoden zijn er de laatste jaren zeker op vooruit gegaan zegt slotenmaker locksecure.nl/slotenmaker-utrecht in Utrecht. Dat gezegd hebbende, of er nu een slot geïnstalleerd is bij een kantoor of bij een particulier, de keuze voor het juiste slot kan vee verschil maken. Veiligheidssloten, hendels, grendels en deurknoppen zijn maar enkele van de veiligheidsmaatregelen die beschikbaar zijn en kennis van de producten is essentieel om de juist keuze te maken om dieven af te schrikken en buiten te houden.

 Hangsloten en deurknoppen

Deurknoppen zijn de meest gebruikte sloten als het huizen en kantoren aangaat. Deze sloten hebben een deurknop die op slot gedaan kan worden met een draai aan de knop. Dit is de basis van bijna alle veiligheid thuis en bij bedrijven. Het nadeel van dit soort sloten dat deze makkelijk gebroken kan worden met een hard object zoals een hamer of een grote steeksleutel. Als een deel van het slot kapot is gemaakt zal ook het andere deel van het slot op de grond vallen, logisch ja toch. Dit soort sloten wordt geadviseerd voor bedrijven die niet al te veel baren geld rond hebben slingeren op kantoor.

Volgens locksecure.nl (Utrecht) is een hangslot aan de andere kant is een slot die is voorzien van een cijfercode. Om de combinatie open te krijgen met iemand de juiste code invullen om de het slot te kunnen openen. Deze sloten komen in verschillende soorten en maten. Maar deze sloten zijn niet ideaal voor bedrijven omdat betonknippers deze sloten open kunnen krijgen en inbrekers zich daarmee toegang kunnen verschaffen tot het gebouw.

 Veiligheidssloten

Veiligheidssloten bieden een aantal voordelen als ze geïnstalleerd worden op buitendeuren. Je zult 3 verschillende soorten veiligheidssloten aantreffen die je kunt kopen. Enkel, dubbel nog iets. De pinnen zijn harder om doorheen te zagen en dus ideaal voor kantoren waar veel geld ligt opgeslagen of bij winkels omdat dit soort sloten lastig open te krijgen zijn door dieven. Een nadeel is wel dat je een sleutel nodig hebt om het slot open te maken en dat kan nadelig zijn als er noodsituaties zich voordoen.

 Grendelsloten

Voor bedrijven die omgaan met oudere of minder valide individuen zijn grendelsloten aan te bevelen. Dit komt door het feit dat dit soort sloten makkelijker te openen zijn door mensen die last hebben van van alles. Het enige wat ze hoeven te doen is om de hendel naar beneden te doen en de deur wordt geopend.