Manabo webdesign
Image default
Gezondheid

Wat is regressietherapie?

We krijgen in ons leven allemaal te maken met ziekten of problemen die onze gezondheid schade toebrengen. Dit kan zijn op zowel lichamelijk als psychisch of emotioneel vlak gebeuren. Regressietherapie kan helpen om het leven weer in balans te krijgen en groei mogelijk te maken. Regressie therapie is een vrij jonge en moderne vorm van therapie waarbij uitgegaan wordt van het feit dat elk lichamelijk, psychisch of emotioneel probleem een aantoonbare oorzaak heeft. Dit kunnen ervaringen uit het verleden, prenatale ervaringen of zelfs ervaringen uit een vorig leven zijn. Deze ervaringen kunnen vaak de bron zijn van problemen die vandaag de dag spelen.

Hoe werkt regressietherapie?

De regressie therapeut helpt om eerdere, negatieve ervaringen aan het licht te brengen en begeleidt je om ze opnieuw te beleven en ze daarna alsnog te kunnen verwerken. Bij de regressietherapie is het uitgangspunt dat blokkades, verouderde overtuigingen en pijnen daardoor op te lossen zijn. Nadat de regressietherapeut helder heeft wat er ‘boven water’ moet komen zal hij of zij je in een lichte trance brengen. Tijdens deze trance hoor je alles nog en ga je langzaam de diepte in naar het punt waar de blokkade zich bevindt. De herbeleving die je daarbij ervaart is echt, je staat er plotseling middenin en herbeleeft het moment waar het om gaat. Hierbij kunnen heftige emoties als verdriet en pijn naar boven komen.

Nazorg

De regressietherapeut haalt je terug op het moment dat je de belangrijke ervaring herbeleeft en op een rustige manier kom je weer uit de diepte om het heden weer in te stappen. Meestal moet je van de sessie even bijkomen, krijg je wat te drinken en bespreek je je ervaringen met je therapeut. De herbeleving moet je vervolgens een plaats geven en het kan weken duren voordat het ‘landt’ in je huidige leven.

https://www.zoma-opleidingen.nl/