Manabo webdesign
Image default
Groothandel

Mondstukken van Silvent versus een open pijp

Wat is het verschil tussen een Silvent persluchtpistool en een traditioneel persluchtpistool? Heeft u geen idee? Dan bent u zeker niet de enige, want op het oog lijkt er geen verschil te bestaan. Toch is er sprake van een aanzienlijk verschil. KDS Advies is bijzonder enthousiast over de producten van Silvent, omdat zij doen wat ze beloven en waarmaken waar zij voor staan: het terugdringen van verspilling van perslucht. Hoe en waarom maken deze mondstukken dan zo’n groot verschil?

Silvent perslucht is krachtiger, efficiënter en stiller

Het is zo’n beetje het summum van wat men kan bereiken met perslucht ten opzichte van de traditionele open pijp: een krachtigere stroom die ook nog eens efficiënter is en minder geluid maakt. Hier zorgen de mondstukken van Silvent voor. Om nog terug te komen op de verschillen tussen de traditionele open pijp en de mondstukken van dit merk: een leek ziet het verschil niet, tenzij hij of zij goed kijkt. Het lijkt maar een klein verschil, maar het resultaat is wezenlijk anders (en veel beter). Wanneer lucht geblazen wordt door een open pijp, treedt er ontzettend veel verspilling op. Lucht wordt weliswaar voor een groot gedeelte met een zeer hoge druk door de pijp geblazen; eenmaal aan het uiteinde verspreidt de lucht zich in allerlei richtingen, dus ook in richtingen waarin u de lucht niet wilt hebben en waarin deze niets bijdraagt. Zou u de lucht zichtbaar kunnen maken, dan zou u zien dat deze zich min of meer verspreidt zoals water uit een tuinslang op de weide stand. Dit verlies kan op bijna elk pistool worden gereduceerd met behulp van een veiligheidskoppeling voor perslucht. Door de mondstukken van Silvent wordt de lucht in een zeer smalle, uiterst krachtige straal gedirigeerd. Dit betekent niet alleen dat u lucht spuit met veel meer druk en kracht, maar ook dat er veel minder lucht verloren gaat. Hierdoor is een Silvent mondstuk efficiënter en stiller.

Extra prestaties met een veiligheidskoppeling voor perslucht

Een veiligheidskoppeling voor perslucht helpt om nog efficiënter met de beschikbare perslucht om te gaan. Het meeste verlies van perslucht vindt plaats in de laatste twee meter die de lucht aflegt. Hier kan zo’n veiligheidskoppeling voor perslucht een groot verschil maken.