Manabo webdesign
Image default
Particuliere dienstverlening

Smeervloer leggen: waar u op moet letten

Wanneer u van plan bent om een smeervloer te laten leggen, zijn er een aantal zaken waar u goed op moet letten, zoals het type bovenvloer en of u een vloerverwarming wilt. Een cementdekvloer dient als tussenvloer tussen de betonnen ondervloer en bijvoorbeeld de laminaatvloer. Vaak kan deze bovenvloer namelijk niet direct op de betonnen vloer gelegd worden en dat is waarom een smeervloer leggen nodig kan zijn.

Het type bovenvloer

Een cementdekvloer bestaat voor een deel uit cement en voor een deel uit zand. Dit wordt vervolgens gemengd met water tot een smeervloer. De verhouding zand en cement hangt af van de bovenvloer. Voor een houten vloer is de verhouding anders dan voor een tapijt of een tegelvloer. Daarom is het belangrijk dat u vooraf beslist welk type bovenvloer u wilt en dat u een professioneel bedrijf inschakelt met verstand van zaken. Bij Multi Vloeren Brabant bent u ervan verzekerd dat uw vloer op professionele en secure wijze gelegd wordt.

Vloerverwarming

Voor het installeren van een vloerverwarming kan het nodig zijn om een cementdekvloer te laten leggen. Steeds meer moderne woningen hebben een vloerverwarming en dit gaat goed samen met een smeervloer. Wanneer u voor een vloerverwarming kiest, zijn er een aantal zaken waarop u moet letten. U moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat er voldoende dekking boven de leidingen is en dat u voldoende ruimte heeft.

Professionele hulp

Om ervoor te zorgen dat er rekening wordt gehouden met alle belangrijke zaken, kunt u het beste een professioneel bedrijf inschakelen. Multi Vloeren Brabant is een kleinschalig bedrijf dat werkzaam is in Brabant, Limburg en Gelderland. De experts zijn betrokken en komen goed voorbereid naar uw huis. Ze hebben alle materialen behalve het water bij zich en kunnen de smeervloer mengen in de vrachtwagen. Er hoeft dus geen zand in uw voortuin gestort te worden. Bij Multi Vloeren Brabant kunt laat u een smeervloer leggen op professionele wijze.