Manabo webdesign
Image default
Particuliere dienstverlening

Begeleid wonen voor jongvolwassenen volgens de krachtenaanpak

Binnen Leviaan wordt er vanuit de krachtenaanpak gewerkt. Deze aanpak is afgeleid van de herstelgedachte en gaat ervanuit dat de cliënt zijn/haar eigen leven het beste kent. Uiteraard mag er gerekend worden op persoonlijke en deskundige hulp vanuit Leviaan, maar in samenspraak worden de doelen samengesteld. Doelen voor de korte en lange termijn. In een kwetsbare periode is het belangrijk om zo goed mogelijk op de huidige situatie in te spelen, maar ook zeker om op de toekomst te focussen. Samen met de begeleider wordt er stap voor stap gewerkt aan de toekomst.

Trainingscentrum met eigen kamer

Wanneer een cliënt in trainingscentrum Paardenweide komt te wonen, krijgt hij of zij een eigen kamer met wastafel. In dit trainingscentrum worden jongeren tussen de 18 en 24 jaar met psychiatrische problematiek, gecoacht en getraind.  Tijdens een verblijf in dit centrum leren cliënten omgaan met hun stoornis, ontwikkelen zij hun eigen persoonlijkheid en leren ze omgaan met geneesmiddelen, relaties en overige vaardigheden. Alles om de zelfredzaamheid te vergroten op het gebied van wonen, studeren, werken en vrije tijd. In de loungeroom worden er regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd waar jongvolwassenen elkaar beter kunnen leren kennen, maar een avond alleen relaxen op de kamer is ook mogelijk bij begeleid wonen.

Begeleid wonen en werken voor jongvolwassenen

Zodra een jongvolwassene in het trainingscentrum woont, wordt er verwacht dat hij of zij minimaal vier dagdelen per week werkt of een studie volgt. Leviaan biedt diverse mogelijkheden om jongvolwassenen een zinvolle invulling aan de dag te geven tijdens het begeleid wonen. De studiecoach helpt de jongeren om een opleiding of baan te vinden die goed aansluit bij de capaciteiten, interesses en mogelijkheden. Een andere training voor jongvolwassenen die begeleid wonen is de psycho-educatie. Tijdens deze training leren cliënten beter om te gaan met psychische kwetsbaarheden in het dagelijks leven. Dit kan individueel of samen met een ouder gevolgd worden.

https://leviaan.nl/