Manabo webdesign
Image default
Verbouwen

Dakkapel kosten

Een dakkapel is een goede investering als je je woning waardevoller, mooier en gezelliger wilt maken – maar natuurlijk komen er wel zekere kosten bij kijken. Het spreekt voor zich dat je op voorhand een duidelijk zicht wilt hebben op de kostprijs van je nieuwe dakkapel.

Maar wat kost een dakkapel precies? Op die vraag kan moeilijk één juist antwoord worden gegeven, juist omdat de dakkapel kosten door uiteenlopende factoren worden beïnvloed.

Belangrijke factoren die de dakkapel kosten beïnvloeden

De zoektocht naar een nieuwe dakkapel voor jouw woning is niet altijd gemakkelijk, mede doordat er zoveel mogelijkheden zijn. Je kan jezelf echter al heel wat mentale rust en duidelijkheid geven als je ongeveer weet hoeveel de dakkapel zal kosten en wat je ervoor in de plaats krijgt. Hieronder enkele factoren die de dakkapel kosten beïnvloeden.

1. De grootte van de dakkapel

Een kleine dakkapel kost vanzelfsprekend minder dan een groot model. Hierbij gaat het echter niet enkel om de oppervlakte, maar ook het aantal ramen en de hoeveelheid materiaal die voor de dakkapel moet worden gebruikt. Stem hoe dan ook het formaat van de dakkapel af op de beschikbare ruimte in je dak en woning!

2. De typen en het gebruikte materiaal

Daarbij zal ook het type dakkapel een belangrijke invloed hebben op de kostprijs. Zo betaal je voor een houten model doorgaans iets meer, maar je krijgt er dan natuurlijk wel een mooie uitstraling voor in de plaats. Kunststof is ietsje goedkoper, net als polyester.

 

 

3. De afwerking van de dakkapel

Ten slotte hangt de kostprijs ook af van de afwerking van de dakkapel. Wil je een extra balkon aan de buitenzijde, elegant versierde ramen of andere dingen om de dakkapel af te werken? Dan moet je rekening houden met de extra kosten die deze zaken met zich mee zullen brengen! Bekijk van te voren een aantal voorbeelden van geplaatste dakkapellen om de juiste keuze te maken.