Manabo webdesign
Image default
Bedrijven

De perfecte boomhut bouwen

Het is de droom van elke ouder: een boomhut bouwen in de achtertuin zodat de kinderen erin kunnen spelen. Deze droom lijkt vaak niet zo haalbaar maar hij is haalbaarder dan je zou denken. Een boomhut bouwen kan namelijk een stuk makkelijker dan wordt verwacht. Je moet alleen precies weten wat je moet doen en de juiste materialen gebruiken. Met de juiste materialen kan het hele proces worden versneld. Zo kun je bijvoorbeeld een golfplaat gebruiken voor het dak. Dit is een stuk goedkoper dan het gebruik van hout en een stuk makkelijker. Je moet alleen zorgen dat de golfplaat goed aan het dak wordt bevestigd. Op deze manier kunnen er geen ongelukken gebeuren. In dit artikel volgen een aantal tips zodat het een mooie boomhut wordt!

 

Tip 1: Kies een stevige boom. Zorg ervoor dat de boom waarin de boomhut gebouwd gaat worden stevig genoeg is. Met de juiste boom wordt het makkelijker om een goed resultaat te krijgen in de boom zelf.

 

Tip 2: Verf de boomhut in leuke kleuren. Hierdoor geef je de boomhut net dat kleine beetje extra. Je kunt bijvoorbeeld matte verf kopen in leuke kleurtjes om de boomhut gezellig te maken.

 

Tip 3: Gebruik goede houtbeits voor de houten onderdelen van de boomhut. Met de juiste houtbeits kun je voorkomen dat de boomhut snel lelijk wordt en zal het makkelijker zijn om de boomhut langere tijd mooi te houden. Je kunt de beits met een goede kwast dik aanbrengen zodat hij goed in kan trekken en langere tijd blijft zitten. Met de juiste beits hoeft er een langere tijd niet naar de boomhut omgekeken te worden.

 

Tip 4: Overleg met de buren. Maak een boomhut nooit zomaar zonder dat je met de buren hebt gepraat. Als zij liever hebben dat je hem ergens anders maakt, doe dat dan ook. Dat voorkomt gedoe.