Manabo webdesign
Image default
Particuliere dienstverlening

Een notariële akte van splitsing laten regelen door een notaris in Rotterdam

Wanneer je verschillende taken rondom recht wilt laten uitvoeren, heb je een notaris nodig die je hierbij ondersteunt. Zoek je een notaris in Rotterdam? Dan zit je bij Kooijman Autar Notarissen goed. Zij staan voor zowel particuliere als zakelijke cliënten klaar met bijvoorbeeld het opstellen van een testament, huwelijksvoorwaarde of het doen van belasting. Hierdoor kan je met veel verschillende juridische kwesties bij hen terecht. Zo ook wanneer je een notariële akte van splitsing nodig hebt. Maar wat houdt dit nu precies in?

Een gebouw splitsen in appartementsrechten

Voor werkelijk elk soort recht heeft dit kantoor wel een specialist in dienst die je hierbij helpt. Hun klanten staan op nummer 1 en zij doen er alles aan om de hulpvraag helder te krijgen. Op die manier is de oplossing zowel op korte als op de lange termijn waterdicht is. Wanneer je een notariële akte van splitsing wilt, laat je een gebouw splitsen in appartementsrechten. Hierdoor wordt het mogelijk om appartementen binnen het gebouw te verkopen. In de splitsingsakte wordt beschreven van welke gedeelten van het gebouw iedere eigenaar van een appartementsrecht een exclusief gebruiksrecht heeft. Wat er ook in deze akte staat, is hoe de kosten van het onderhoud verdeeld worden en hoe iedereen moet omgaan met gemeenschappelijke ruimtes in het pand. Is de notariële akte van splitsing helemaal rond, dan wordt deze door de eigenaar en de notaris getekend. Uiteindelijk wordt er een tekening waarop de appartementen zijn aangegeven samen met een afschrift van de akte ingeschreven in het kadaster.

Vraag naar meer informatie

Deze notaris in Rotterdam zoekt samen met jou naar de beste oplossing voor hetgeen wat je nodig hebt. Of dit nu om een notariële akte van splitsing gaat of iets anders, ze steken veel tijd in het leren kennen van haar cliënten. Het notariskantoor in Rotterdam kan je op veel verschillende juridische vlakken bijstaan, waardoor je met verschillende kwesties tegelijkertijd bij hen terecht kunt. Dit maakt ook waarom men al generaties lang voor Kooijman Autar Notarissen kiezen.

https://www.kooijmanautar.nl/begrip/akte-van-splitsing-gebouw