Manabo webdesign
Image default
Bedrijven

Kenmerken van een goed website

Je kunt er bijna niet omheen, je hebt een website nodig voor je bedrijf. Maar hoe zorg je ervoor dat de website alle onderdelen bezit die nodig zijn? Wat houdt een goede website in? Er zijn heel veel diverse manieren om een website te maken. Je kunt een website helemaal van de grond opbouwen, maar dan zul je we echt een goede sitebouwer nodig hebben. Een hele website vanuit de grond opbouwen is ook niet goedkoop, maar je kunt hiervoor altijd een webdesign offerte voor opvragen. Je kunt er ook voor kiezen voor een platform dat al een content management systeem bezit. Die daarnaast ook nog eens kant-en-klare elementen kan aanbieden voor je website. Wat je kiest ligt echt aan het doel van je website en wat je met de website wilt bereiken.

Een gebruiksvriendelijke website

Een groot deel van je websitebezoekers zal vaak komen via een tablet of een smartphone. Het is daarom van belang dat je website ‘responsief’ is. Dit wil zeggen dat je website op alle maten schermen goed kan functioneren. Als je WordPress gebruikt, let er dan op dat de keuze van jouw thema ook responsief is. Als je door een websitebouwer je site laat bouwen, geef dan in een programma-eisen aan, zodat je website responsief wordt. Als je al in bezit bent van een website, dan kun je ook de gebruiksvriendelijkheid testen, vraag hiervoor een webdesign offerte aan.

Vindbaarheid in Google

Als je website niet goed zichtbaar is in Google, dan zul je niet snel grote aantallen bezoekers kunnen trekken of je zal voortdurend heel veel moeite moeten doen hiervoor. Het is dus echt belangrijk dat je website optimaal presenteert en dat Google weet waar je website over gaat. Dit kun je doen met het maken van goede content die op een duidelijk en goed geordend is. Dat doe je voornamelijk met goede content die op een duidelijke en logische manier geordend is, met inkomende links van andere relevante websites en met teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Een veel gebruikte WordPress plug-in om dit te realiseren is Yoast SEO. De vindbaarheid kun je door je websitebouwer regelmatig laten controleren en laten bijstellen, echter zal dit ook meegerekend worden in eventueel terugkerende kosten. Vraag daarom ook naar een webdesign offerte van een maandelijks onderhoud door de webdesigner. Hierdoor weet je ook wat de kosten zijn na het opzetten van de website.

 

Een goede website moet ruwweg aan de volgende eisen voldoen:

–          De navigatie van je site moet gebruiksvriendelijk zijn

–          Bezoekers moeten gemakkelijk meerdere, relevante pagina’s kunnen bezoeken

–          De pagina’s van je website moeten gedeeld kunnen worden op social media

–          Je moet weten hoe je site presteert

–          Je website moet vrij van storingen en hackerproof zijn

https://webdesignkaart.nl/webdesign-offerte/